Micile boabe care au stras căldura și puterea soarelui se pregătesc să ne infuzeze cu sănătate și energie!
Sucul de cătină presat la rece păstrează toate beneficiile fructelor, cunoscute pentru conținutul lor bogat în antioxidanți, minerale și vitamine C, B1, B2, B6 și E și acizi grași Omega.
Datorită acestor substanțe nutritive, sucul de cătină poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului din sânge, reduce riscul de a face o boală de inimă, ajută la scăderea zahărului din sânge și poate încetini procesul de îmbătrânire. În plus, este foarte bun pentru pielea ta. Oamenii de știință au descoperit că uleiul de cătină ajută la regenerarea pielii.
Cum se face sucul
Spălați fructele de pădure și amestecați-le folosind un blender manual sau un robot de bucătărie. Acest lucru va avea ca rezultat un piure lichid de fructe. Adăugați miere și amestecați fructele de pădure încă 1 minut.
Strecurați sucul folosind o strecurătoare (sită) și lăsați pulpa deoparte. Diluați sucul cu apă serviți-l răcit.
În cazul în care este presat la rece, s-ar putea începe să se separe în câteva straturi și este absolut normal. Doar amestecați-l cu o lingură și va fi ca înainte!
Congelare
Din fericire toate fructele de padure pot fi congelate. Puteți congela fructele de padure prin simpla spălare și congelare într-o pungă. Sau puteți face un piure amestecând fructele de pădure și apoi congelându-le într-un recipient etanș până la 2 ani.