Micile boabe care au stras căldura și puterea soarelui se pregătesc să ne infuzeze cu sănătate și energie!

Sucul de cătină presat la rece păstrează toate beneficiile fructelor, cunoscute pentru conținutul lor bogat în antioxidanți, minerale și vitamine C, B1, B2, B6 și E și acizi grași Omega.

Datorită acestor substanțe nutritive, sucul de cătină poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului din sânge, reduce riscul de a face o boală de inimă, ajută la scăderea zahărului din sânge și poate încetini procesul de îmbătrânire.  În plus, este foarte bun pentru pielea ta. Oamenii de știință au descoperit că uleiul de cătină ajută la regenerarea pielii.

Cum se face sucul

Spălați fructele de pădure și amestecați-le folosind un blender manual sau un robot de bucătărie. Acest lucru va avea ca rezultat un piure lichid de fructe. Adăugați miere și amestecați fructele de pădure încă 1 minut.

Strecurați sucul folosind o strecurătoare (sită) și lăsați pulpa deoparte. Diluați sucul cu apă serviți-l răcit.

În cazul în care este presat la rece, s-ar putea începe să se separe în câteva straturi și este absolut normal. Doar amestecați-l cu o lingură și va fi ca înainte!

Congelare

Din fericire toate fructele de padure pot fi congelate. Puteți congela fructele de padure prin simpla spălare și congelare într-o pungă. Sau puteți face un piure amestecând fructele de pădure și apoi congelându-le într-un recipient etanș până la 2 ani.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro