Este timpul zmeurei parfumate! De aceea, vă îndemnăm să renunțați la siropurile cumpărate din magazin, pline de conservanți și să vă faceți propriul dumneavoastră sirop de zmeură!
Dacă sunteți, ca și noi, interesați de un trai cât mai sănătos și mai curat, atunci rețeta de sirop de zmeură este perfectă pentru dumneavoastră! Nu veți adăuga conservanți sau coloranți, iar aportul de zahăr poate fi controlat după gustul fiecăruia. Puteți folosi zahăr brun care este mult mai sănătos decât cel alb.
Cum se face siropul de zmeură
Veți avea nevoie de 500g de zmeură proaspătă, 375 de ml de apă și 100 de g de zahăr (brun).
Instrucțiuni:
- Clătiți bine zmeura mai întâi sub apă curgătoare. Când ați terminat, puneți boabele de zmeură într-o cratiță și adăugați apă. Ar trebui să fiarbă aproximativ 15-20 de minute. În această etapă zmeura se va înmuia.
- Va trebui să treceți acest amestec moale printr-o sită fină sau un tifon pentru a scăpa de semințe.
- Acum adăugați zahăr la acest suc fără semințe și fierbeți încă 10 minute. Se amestecă din când în când.
- Când este gata, se lasă să se răcească și se toarnă într-o sticlă/borcan de sticlă și se sigilează cu un capac
- Borcanul/sticla și capacul trebuie sterilizate prin fierbere 10 minute în apă.
- Asigurați-vă că îl păstrați în frigider tot timpul.
- Siropul poate fi folosit pentru o băutură răcoritoare sau poate fi pus pe clătite!
Poftă bună!