Salată de valeriana cu brânză de capră în crustă de fulgi de migdale servită cu dulceață de zmeură

Fructele delicioase din grădină îşi găsesc drumul către cele mai savuroase dulceţuri şi gemuri. 100% naturale, fără conservanţi, coloranţi sau zahăr, dulceţurile şi gemurile Bun de Tot sunt preferatele lui Vasile Spînu, Executive Chef la Lux Divina, Centru de Evenimente! Cu ajutorul lor a câştigat medalia de bronz  la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart!

Astăzi, chef Spînu ne propune o salată delicioasă de valeriană cu brânză de capră servită cu o dulceaţă parfumată de zmeură.

 

Ingrediente:

  • Valeriană 60g
  • Brânză de burduf 80g
  • Fulgi migdale (puţin prăjiţi pentru a fi uşor crocanţi)10g
  • Roșii cherry 4-5 bucăți tăiate în două
  • Goji (înmuiat)
  • Germeni de ridichi roșii
  • Lăstari de mazăre
  • Dulceață de zmeură 3-4 linguri
  • Ulei de măsline 20 ml
  • Zeamă de lămâie 10 ml
  • Sare
  • Piper

 

Mod de preparare

Începem cu valeriana peste care se pun germeni de ridiche roşie, goji (hidratate în prealabil).

Se taie ulterior roşiile cherry şi se adaugă în salată

Punem puţină zeamă de lămâie (nu multă pentru că dulceaţa de zmeură este deja acrişoară)

Se amestecă totul uşor.

Se montează apoi pe farfurie cu grijă astfel încât să conţină toate ingredientele

Se pregăteşte apoi brânza de capră care se tăvăleşte uşor prin fulgii de migdale (cu atenţie pentru a nu sfărâma brânza).

Se taie apoi în bucăţi mici care se aşează pe farfurie, lângă salată de valeriană.

La sfârşit se adaugă dulceaţa de zmeură pe fiecare bucată de brânză

Ca decor se folosesc germeni de mazăre şi câţiva fulgi de migdale.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro