Fructele delicioase din grădină îşi găsesc drumul către cele mai savuroase dulceţuri şi gemuri. 100% naturale, fără conservanţi, coloranţi sau zahăr, dulceţurile şi gemurile Bun de Tot sunt preferatele lui Vasile Spînu, Executive Chef la Lux Divina, Centru de Evenimente! Cu ajutorul lor a câştigat medalia de bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart!
Astăzi, chef Spînu ne propune o salată delicioasă de valeriană cu brânză de capră servită cu o dulceaţă parfumată de zmeură.
Ingrediente:
- Valeriană 60g
- Brânză de burduf 80g
- Fulgi migdale (puţin prăjiţi pentru a fi uşor crocanţi)10g
- Roșii cherry 4-5 bucăți tăiate în două
- Goji (înmuiat)
- Germeni de ridichi roșii
- Lăstari de mazăre
- Dulceață de zmeură 3-4 linguri
- Ulei de măsline 20 ml
- Zeamă de lămâie 10 ml
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Începem cu valeriana peste care se pun germeni de ridiche roşie, goji (hidratate în prealabil).
Se taie ulterior roşiile cherry şi se adaugă în salată
Punem puţină zeamă de lămâie (nu multă pentru că dulceaţa de zmeură este deja acrişoară)
Se amestecă totul uşor.
Se montează apoi pe farfurie cu grijă astfel încât să conţină toate ingredientele
Se pregăteşte apoi brânza de capră care se tăvăleşte uşor prin fulgii de migdale (cu atenţie pentru a nu sfărâma brânza).
Se taie apoi în bucăţi mici care se aşează pe farfurie, lângă salată de valeriană.
La sfârşit se adaugă dulceaţa de zmeură pe fiecare bucată de brânză
Ca decor se folosesc germeni de mazăre şi câţiva fulgi de migdale.