Delicios, apetisant şi sănătos! Vasile Spînu, Executive Chef la Lux Divina ne propune o salată caldă senzaţională! Delicioasele gemuri şi dulceţuri Bun de Tot îşi găsesc locul în cele mai rafinate creaţii culinare.
Ingrediente
- Năut (fiert) 120g
- Brânză brie 100g
- Baby spanac 50g
- Morcov baby 50g
- Usturoi 30 g
- 1 ou
- Făină 20g
- Alune picante 30g
- Lăstari de mazăre
- Dulceață de afine 3-4 linguri
- Ulei măsline 20 ml
- Unt 30 g
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Pregătire branză şi chips-uri de usturoi
Pentru început se va paneta brânza brie în alunele picante.
Brânza brie se trece prin făină, apoi prin ou bătut, apoi prin alunele picante sfărâmate în blender
Se lasă apoi un pic brânza “să tragă” pentru a alunele să nu se dezlipească la prăjit
Ulterior, chips-urile de usturoi vor trece prin acelaşi procedeu. Feliile de usturoi se dau prin făină, ou şi alune şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot separat pe o farfurie chips-urile de usturoi
În acelaşi timp se pregăteşte salata de năut
Salata de năut cu spanac
Se pun în tigaie uleiul de măsline şi untul. Se procedează astfel pentru ca untul să nu se ardă.
Se pune morcovul tăiat beţigaşe şi năutul.
Se lasă la foc mic şi se asezonează cu sare şi piper
Când năutul începe să îşi schimbe culoarea se va adăuga spanacul baby
După câteva minute salata este gata.
Se montează pe o farfurie salata, brânza şi chips-urile de usturoi.
Se adaugă apoi Dulceaţa de Afine Bun de Tot!
Poftă bună!