Rotirea plantelor de apartament

De fiecare dată când o plantă se află în interior, se va întinde spre cea mai bună sursă de lumină. Acesta este de fapt un proces natural de creștere care ajută plantele din sălbăticie să găsească lumina soarelui, chiar dacă au încolțit la umbră.

Asta poate face ca unele plante să capete un aspect ciudat dar, din fericire, acest lucru poate fi remediat cu ușurință prin simpla rotire a plantei!

Procesul care face ca o plantă de apartament să se încline spre lumină se numește fototropism și nu implică deloc înclinarea fizică a plantei.

Explicația este următoarea: fiecare plantă conține celule numite auxine, iar rata de creștere a acestora determină forma plantei. Auxinele din partea plantei care primesc plin soare devin mai scurte și mai rezistente, în timp ce auxinele care se află pe partea mai umbrită a plantei devin mai lungi și mai subțiri. Aceasta înseamnă că o parte a plantei crește mai înaltă decât cealaltă, ceea ce generează acel efect de înclinare și îndoire.

Totuși, întoarcerea în mod regulat a plantelor de interior vă va ajuta să mențineți plantele aspectuoase și toate acestea vor avea ca rezultat o creștere mai sănătoasă și mai puternică.

Cât de des ar trebui să întoarceți o plantă de apartament?

Sfaturile variază în ceea ce privește rotația plantelor de apartament, recomandând un sfert de tură de la fiecare trei zile până la fiecare două săptămâni. O regulă generală bună și o modalitate ușoară de a adăuga rotația plantelor de apartament la rutina de îngrijire fără a adăuga prea multă presiune asupra memoriei, este să acordați plantei un sfert de tură de fiecare dată când o udați.

Acest lucru ar trebui să vă mențină planta să crească uniform și sănătos.

Lumini fluorescente

O alternativă la rotirea plantelor de apartament este instalarea de lumini fluorescente pe partea umbrită a plantei, ceea ce va face ca auxinele de pe ambele părți să crească puternice și planta să crească drept. În mod similar, o sursă de lumină direct deasupra plantei va asigura o creștere uniformă și dreaptă și nu va necesita deloc poziționarea la fereastră. Dacă vă place poziția plantei și nu doriți să instalați iluminare suplimentară, rotirea ei va funcționa bine!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro