Pregătiți regalul de flori!

O grădină plină de flori parfumate trebuie pregătită din luna ianuarie! Începeți să îngrijiți încă de pe acum florile.

Trandafirii

Aceasta este cea mai potrivită perioadă de plantare a trandafirilor! De acum până la sfârșitul iernii puteți alege soiuri care mai de care mai frumoase și gândiți-vă unde să poziționați trandafirii în grădina dumneavoastră.

La trandafirii deja plantați trebuie să faceți câteva lucrări de verificare. Verificați dacă trandafirii cățărători sunt încă legați de structurile lor de susținere și tăiați tufele prea înalte de trandafiri ca să nu sufere din pricina vântului. Vântul poate face ca rădăcinile să devină instabile, iar solul din jurul tulpinii principale se va compacta și va favoriza strângerea apei și apariția mucegaiului.

Flori cățărătoare

Este momentul cel mai potrivit să toaletați acum wisteria. Dacă nu ați toaletat wisteria la sfârșitul verii, veți dispune acum de creșteri laterale care trebuie tăiate. Lăstarii laterali trebuie să fie acum tăiați la 2-3 muguri, astfel încât să încurajați producerea mai multor muguri. Când oamenii spun că wisteria lor nu înflorește niciodată, se întâmplă de obicei pentru că nu au toaletat-o deloc în această perioadă.

Iederele, hortensiile cățărătoare, floricelele din Virginia sunt minunate și îmbracă în mod încântător pereții, dar vor invada, de asemenea, ramele ferestrelor, jgheaburile și ușile, așa că aveți grijă să le îndepărtați din toate locurile unde pot provoca daune.

Dacă nu v-ați tăiat deja clematisul cu flori mari înapoi, acum este momentul.  În schimb, nu vă atingeți de Montana, deoarece veți îndepărta mugurii de flori.

Bulbi

Bucurați-vă de ghiocei! Acum își scot capul din zăpadă și sunt primele flori care vestesc primăvara și ne fac viața mai frumoasă!

Este momentul acum să comandați bulbi din pepiniere, înmuguriți. Până când vor sosi, veți avea și alte flori de primăvară răsărite și veți ști exact unde să îi plantați. În plus, odată ce i-ați pus în pământ, vă vor bucura imediat cu florile lor gingașe.

Tăiați iarba în orice zonă în care v-ați plantat bulbii de primăvară, astfel încât să arate foarte bine atunci când apar.  Ianuarie se simte întotdeauna ca cea mai lungă și mai rece lună, așa că înveseliți-vă gândindu-vă la vară și alegând bulbi cu flori de vară precum pom-pom alliums, gladioli, frezii parfumate, irisuri cu barbă și crocosmie asemănătoare sabiei. Comandați-i deja și plantați-i în primăvară.

Bulbii pe care i-ați forțat pentru înflorire la interior și la care au trecut florile, pot fi păstrați și replantați. Tăiați capetele florilor pentru a împiedica planta să încerce să folosească energie pentru a produce semințe. Hrăniți-i cu un îngrășământ bogat în potasiu. Primăvara puteți planta bulbii în grădină. Bulbii sunt extenuați, nu încercați să îi plantați imediat, ci mai bine păstrați-i pentru anul următor.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro