Piept de rață cu piure de țelină ciuperci de pădure servit cu dulceață de fructe de pădure

O altă reţetă de senzaţie propusă de Vasile Spînu, Executive Chef la Lux Divină! Delicioasele gemuri şi dulceţuri Bun de Tot îşi găsesc locul în cele mai rafinate creaţii culinare.

Ingrediente:

  • piept de rață 120g
  • ciuperci de padure40g
  • țelină 200g
  • lapte 30ml
  • unt 40 g
  • dulceață de fructe de pădure 4-5 lingurițe
  • ulei măsline 20 ml
  • 1 ceapă albă
  • sare
  • piper
  • coacăze roșii
  • lăstari de mazăre

Mod de preparare

Piureul

Se prepară un piure simplu din ţelină, păstârnac şi lapte

 

Sosul

Se taie mărunt ceapa alba

Între timp se pune tigaia la încins cu unt şi ulei de măsline

Se pune ceapa, se lasă să se cristalizeze şi apoi se adaugă sare şi piper şi se aşteaptă să se caramelizeze

Se pune dulceaţa de fructe de pădure şi se lasă sosul să mai scadă un pic

 

Pieptul de raţă

În timp ce se pregăteşte sosul, ne pregătim şi noi cu pieptul de raţă.

Se condimentează pieptul de raţă cu sare şi piper

Este important de ştiut că pieptul de raţă trebuie să fie gătit cu grăsimea în jos. Tigaia nu trebuie să fie fierbinte, să pornească uşor şi să evităm prăjirea rapidă.

Se pune pieptul de raţă în tigaie după care o sa adăugăm crenguţe de rozmarin

Se adaugă ciupercuţele de pădure în tigaia unde frigem raţa

Pieptul de raţă se găteşte la foc mic pentru a se pătrunde bine şi a rămâne roz în centru.

După ce este gata, pieptul de raţă se lasă să se răcească înainte de a-l tăia. Dacă îl tăiaţi când este cald va curge tot sucul din el.

După ce s-a răcit puţin pieptul de raţă, se taie în felii mai groase şi se montează cu piureul şi sosul pe farfurie.

Poftă bună!

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro