O altă reţetă de senzaţie propusă de Vasile Spînu, Executive Chef la Lux Divină! Delicioasele gemuri şi dulceţuri Bun de Tot îşi găsesc locul în cele mai rafinate creaţii culinare.
Ingrediente:
- piept de rață 120g
- ciuperci de padure40g
- țelină 200g
- lapte 30ml
- unt 40 g
- dulceață de fructe de pădure 4-5 lingurițe
- ulei măsline 20 ml
- 1 ceapă albă
- sare
- piper
- coacăze roșii
- lăstari de mazăre
Mod de preparare
Piureul
Se prepară un piure simplu din ţelină, păstârnac şi lapte
Sosul
Se taie mărunt ceapa alba
Între timp se pune tigaia la încins cu unt şi ulei de măsline
Se pune ceapa, se lasă să se cristalizeze şi apoi se adaugă sare şi piper şi se aşteaptă să se caramelizeze
Se pune dulceaţa de fructe de pădure şi se lasă sosul să mai scadă un pic
Pieptul de raţă
În timp ce se pregăteşte sosul, ne pregătim şi noi cu pieptul de raţă.
Se condimentează pieptul de raţă cu sare şi piper
Este important de ştiut că pieptul de raţă trebuie să fie gătit cu grăsimea în jos. Tigaia nu trebuie să fie fierbinte, să pornească uşor şi să evităm prăjirea rapidă.
Se pune pieptul de raţă în tigaie după care o sa adăugăm crenguţe de rozmarin
Se adaugă ciupercuţele de pădure în tigaia unde frigem raţa
Pieptul de raţă se găteşte la foc mic pentru a se pătrunde bine şi a rămâne roz în centru.
După ce este gata, pieptul de raţă se lasă să se răcească înainte de a-l tăia. Dacă îl tăiaţi când este cald va curge tot sucul din el.
După ce s-a răcit puţin pieptul de raţă, se taie în felii mai groase şi se montează cu piureul şi sosul pe farfurie.
Poftă bună!