Păianjenul roșu (Tetranychus evansi) este o arahnidă mică, de culoare roșie, care se hrănește cu seva plantelor, în special roșii, vinete și cartofi. Buruienile din familia Solanaceae sunt, de asemenea, gazde ale acarianului roșu de roșii.
Acarianul roșu roșu poate fi găsit pe ambele părți ale frunzelor, dar preferă partea inferioară apropiată de venele frunzelor. Hrănirea face ca frunzele să devină albe gălbui și poate produce pete roșii. În infestări mari pânzele lui pot duce la mumificarea plantelor.
Descriere
Acarienii roșii de păianjen roșii adulți sunt de dimensiuni mici, cu opt picioare și sunt dificil de văzut fără lupă. Acarianul roșu își poate schimba culoarea în timpul ciclului său de viață. Poate varia de la portocaliu deschis la roșu sau maro portocaliu intens.
Femelele au aproximativ 0,5 mm și au o formă ovală largă. Masculii sunt mult mai mici (0,3 mm), de culoare portocalie și au o formă triunghiulară mai alungită. Larvele sunt de culoare verde deschis sau de culoare roz, puțin mai mari decât ouăle și au șase picioare.
Ciclu de viață
Acarianul roșu de roșii se reproduce continuu pe tot parcursul anului în climă caldă. Dezvoltarea sa este favorizată de condiții calde și uscate. Temperatura minimă de creștere este de 10 ° C și temperatura
Gazde
Principalele gazde ale acarianului roșu roșu sunt plantele din familia Solanaceae și includ roșii, cartofi,
Îndepărtare
Pentru eliminarea păianjenului roșu se pot folosi soluții organice bazate pe infuzii din coada caluluisau vetrice sau soluții chimice.