Mulcirea granițelor straturilor

Această perioadă a anului este un moment bun pentru a ne ocupa de marginile straturilor. Cele mai multe dintre acestea mele sunt plantate cu plante perene erbacee, iar acum, când s-au ofilit și s-au uscat, grădina arată mai dezordonată ca niciodată.

Dar este un moment ideal pentru a lucra marginile straturilor și a le pregăti pentru la anul. Acum este momentul să lucrați la curățarea buruienilor și la mulcirea straturilor.

Odată ce plantele uscate sunt tăiate, buruienile rămân pentru a fi văzute în splendoarea lor și, ca urmare, acum avem mai mult de plivit decât primăvara.

Toamna târzie și iarna devreme este un moment bun pentru a mulci granițele. Ajută la îmbunătățirea structurii solului, protejează orice plantele fragede și face ca straturile să pară mult mai ordonate.

Îndepărtați toate buruienile și apoi aplicați un mulci. Mulciul este perfect pentru înlăturarea buruienilor și menținerea umidității. Acesta va putrezi și va îmbunătăți structura solului. Aplicați un strat de mulci în jur de 3-4 cm și nu acoperiți excesiv zona de tulpină a plantelor, în special trandafiri.

De asemenea, puteți folosi compost sau puteți face un mulci de frunze, care este gratuit pentru oricine are prea multe frunze în grădină. Deși mulciul de frunze nu este un mulci nutritiv, este bun pentru a da structură solului, iar marginile vor beneficia. În plus, mulciul face ca straturile să pară mai îngrijit.

Este greu să ții o grădină ordonată dar veți fi surprinși cât de bine îngrijită arată atunci când straturile de flori sunt acoperită cu un strat ordonat de mulci care va ține la distanță buruienile!

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro