Mica grădină de plante medicinale

Vă tentează ideea de a avea o mică grădină de plante medicinale în curtea dumneavoastră? Una de unde să culegeți plante vindecătoare care să liniștească durerile de stomac, să vă aline greața, migrenele și să vă ajute să respirați liber atunci când sunteți răcit? Aflați atunci care sunt cele mai bune plante pentru grădina dumneavoastră!

Mentă

Una dintre cele mai importante plante care trebuie să își găsească locul în grădina dumneavoastră este menta. Frunzele de mentă fac minuni atunci când vine vorba de vindecarea diferitelor afecțiuni și probleme de sănătate. Pot ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, a migrenelor, la desfundarea sinusurilor și la ameliorarea respirației urât mirositoare. Dacă simțiți că v-ați procopsit cu o răceală adăugați câteva frunze de mentă într-un ceașcă de ceai fierbinte și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Mușețel

Mușețelul conține o mulțime de antioxidanți care joacă un rol semnificativ în stimularea sistemului imunitar. Totodată, mușețelul poate face să vă simțiți mai bine atunci când suferiți de indigestie, crampe menstruale și răceală.

Dacă vi se pare că nu dormiți prea bine noaptea, încercați să vă faceți seara, înainte de culcare, un ceai de mușețel care vă va ajuta să vă relaxați. Veți vedea că veți reuși să adormiți! Mușețelul este excelent datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, dar trebuie să luăm în calcul ca punct suplimentar și gustul bun al acestuia!

Aloe Vera

Aloe vera este o plantă excelentă de cultivat în grădina de plante medicinale din mai multe motive. Puteți tăia frunzele de plante de aloe vera deschise și puteți turna sucul pe piele atunci când suferiți de o arsură minoră sau orice iritație. Este bine să îl folosiți pe piele atunci când aveți eczeme sau pete de acnee pe care ați dori să le tratați în mod natural în loc să utilizați substanțe chimice.

Deși este bună pentru piele, este de asemenea bună pentru consum. Aloe vera ajută la hidratare și energizare și este indicată în cazurile de constipație.

Lavandă

Lavanda este o alegere excelentă pentru grădina de plante medicinale. O puteți folosi pe piele pentru a combate inflamațiile și petele, dar funcționează excelent și atunci când este consumată pentru a trata diferite probleme de sănătate.

Ajută la ameliorarea durerilor, la ameliorarea simptomelor de astm și la reglarea emoțională. În plus, nimic nu se compară cu somnul pe care îl avem atunci când strecurăm sub pernă câteva crenguțe de lavandă, proaspăt culese din grădină!

Salvie

Salvia este o plantă grozavă pentru grădina de plante medicinale. Este bogată în substanțe nutritive și conține o mulțime de antioxidanți care acționează pentru protejarea pielii și a corpului.

În plus, consumul de salvie ar putea reduce simptomele asociate menopauzei, la reducerea inflamației și la menținerea sănătății inimii.

Gălbenele

Când vă confruntați cu dureri musculare, este util să aveți la îndemână câteva gălbenele. Gălbenelele funcționează bine la eliminarea spasmelor și durerilor musculare, pe care le avem deseori atunci când facem efort fizic.

Gălbenelele pot vindeca și durerile în gât, pot reduce durerea asociată cu crampele menstruale și pot reduce febra.

Rozmarin

Rozmarinul este mai mult decât o plantă culinară! La fel ca multe alte plante enumerate, rozmarinul funcționează ca un antiinflamator și conține o mulțime de antioxidanți. Poate ameliora durerile, indiferent dacă durerea este cauzată de antrenament, răceală sau de ciclul menstrual.

Rozmarinul ajută la stimularea imunității și la o apărare mai bună împotriva infecțiilor.

Beneficii

Dacă aveți aceste tipuri de plante în grădina dumneavoastră de plante medicinale, veți avea întotdeauna acces la plante proaspete, mustind de substanțe bioactive sănătoase. Puterea lor vindecătoare este maximă și vă puteți bucura atât de beneficiile lor directe, cât și de un gust excelent, plin de prospețime!

Nu mai punem la socoteală mândria de a avea un colțișor numai cu plante medicinale și energia pe care o veți căpăta, lucrând în grădina dumneavoastră!

 

 

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro