În septembrie plantați….legume!

Septembrie este un moment bun pentru a semăna semințe de legume pentru iarnă și primăvară, inclusiv culturi cu frunze, ceapă de toamnă și fasole. Toamna solul este încă cald, astfel încât semințele vor germina rapid. Dacă vremea este încă bună, sezonul de vegetație poate continua câteva săptămâni.

Legume cu frunze

Varza de primăvară și spanacul pot fi semănate acum pentru a fi culese în primăvara viitoare. Va trebui să acoperiți spanacul cu lână din octombrie încolo.

Salată

Există încă timp să semănați salată pentru a o recolta în următoarele săptămâni. Semănați într-un loc protejat în aer liber sau creșteți salata în ghivece.

Fasole și mazăre

Semănarea fasolei toamna înseamnă că plantele se pot stabili în sol în timul iernii și se pot oferi recolte timpurii în primăvara anului viitor. Fasolea și mazărea sunt rezistente, dar este recomandabil să acoperiți plantele cu lână în timpul înghețurilor dure sau al zăpezii.

Ridichi

Ridichele se maturizează în doar câteva săptămâni, așa că merită să semănăm acum un lot târziu de

Ceapă, șalotă și usturoi

Plantarea cepei toamna înseamnă că veți obține o recoltă mai timpurie anul viitor. Alegeți un soi ideal pentru însămânțarea de toamnă. Usturoiul poate fi semănat oricând între primăvară și acum.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro