Grădina în luna mai

Soarele mângâie blând grădina și aduce promisiunea verii cu fiecare rază. Primăvara este anotimpul preferat al multora dintre grădinari, mai ales datorită exploziei de vitalitate din fiecare plantă.

Dacă nu știți exact ce ar trebui să faceți în luna mai pentru ca eforturile dumneavoastră să fie răsplătite așa cum trebuie, vă dăm o mână de ajutor prin câteva scurte sfaturi.

  • Este ultima lună de primăvară și puteți continua (sau începe) culturile de dovlecei, castraveți și pepene galben la interior. Așteptați până la sfârșitul lunii pentru a planta acele plante sensibile la îngheț, cum ar fi roșiile, fasolea și dovleacul.
  • După ce solul atinge 15 ° C și rămâne așa, este momentul să scoateți legumele iubitoare de vreme caldă, cum ar fi precum roșiile, ardeii, vinetele, castraveții, cartofii dulci și pepenii.
  • Dacă aveți un loc în grădină neutilizat acoperiți-l timp de o lună cu plastic transparent pentru a ucide semințele de buruieni, nematodele și agenții patogeni din sol și pregătiți-l pentru culturi ulterioare.
  • Dacă nu ați făcut deja acest lucru, la începutul lunii adăugați compost în sol și amestecați-l ușor
  • Testați solul pentru a vă asigura că toți nutrienții sunt acolo și nivelul pH-ului este adecvat pentru plantele pe care doriți să le creșteți.
  • Plantați gazonul
  • Dacă uneltele de grădinărit au nevoie de refacere, este momentul să o faceți. Dați-le cu nisip și refaceți mânerele din lemn; strângeți și ungeți piesele metalice.
  • Dacă aveți prea multe unelte și accesorii de grădină împrăștiate ici și colo, luați în considerare construirea unei magazii de depozitare.
  • Aflați ce insecte și insecte benefice trăiesc în zona dvs. Începeți să faceți planuri pentru a le atrage în grădină.
  • Aflați ce insecte vă distrug grădina și faceți planuri pentru a aduce prădători naturali pentru a rezolva problema. Aceasta poate include lilieci, o varietate de păsări sau alte insecte.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro