Grădina în luna iunie

Iunie este una dintre cele mai frumoase luni pentru grădinărit! Vremea caldă și multitudinea de plante care prind viață în grădină ne dau un sentiment unic de satisfacție.

Acum este deja momentul să începeți să admirați roadele muncii dumneavoastră și să vedeți cum răsadurile prind forță în pământ. Sau cum florile încep să se deschidă de zeci de culori.

Haideți acum să vedem cum puteți contribui și în iunie la o grădină minunată!

În primul rând aveți grijă de răsaduri.  Protecția lor este importantă, în special în locurile în care luna iunie aduce furtuni cu grindină și vânt puternic și ploaie. Folosiți sticle de plastic găurite sau învelitori pentru a proteja răsadurile de furtuni. Ancorați orice protecție, astfel încât să nu o ia vântul.

Udarea poate fi, de asemenea, critică, în special în locurile secetoase. Răsadurile cedează rapid în fața pământului uscat, așa că verificați frecvent condițiile și asigurați-vă că primesc suficientă apă. Plantele nou germinate necesită udare delicată.

Udați bine usturoiul și ceapa ca să dezvolte bulbi mai mari. Udați legumele adânc (în special roșiile) pentru a încuraja creșterea timpurie.

Acum este timpul să răriți plantele. Oferiți plantelor suficient spațiu pentru a facilita creșterea rapidă și a descuraja dăunătorii și bolile.

Practicați plantarea succesivă. Dacă salata a trecut de o săptămână sau două, este timpul să plantați acum mai multe. Soiurile rezistente la căldură sunt cele mai bune pentru plantare acum. O a doua plantare a fasolei de tufiș după ce a apărut prima plantare vă va ajuta să vă extindeți recoltele.

Aveți semințe suplimentare? Nu le lăsați în pachet! Majoritatea semințelor vor supraviețui unui sezon sau mai mult dacă sunt păstrate într-un borcan de sticlă bine închis. Puteți ajuta la menținerea acestor semințe uscate prin îndoirea puțină lapte praf într-un pătrat mic de prosop de hârtie și includerea acesteia în borcan.

În rest, aveți grijă să curățați plantele, să udați gazonul și să vă bucurați de curte în fiecare zi!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro