Grădina în iunie – 12 sarcini

Iunie este poate cea mai frumoasă lună pentru grădina noastră. Bujorii și crinii înfloresc, fasolea începe să se cațere timidă pe araci, iar gazonul strălucește într-un verde proaspăt.

Pentru a-i păstra sănătatea și a-i spori frumusețea, este nevoie însă de câteva sarcini pe care trebuie să trecem, conștiincioși, în agenda noastră de grădinari!

  1. Împrieteniți-vă cu metoda de irigare prin picurare pentru a economisi apa. Metoda este excelentă pentru legume dar și pentru stratul verde de gazon.
  2. Tundeți acum arbuștii cu flori de primăvară care și-au încetat înflorirea, pentru a încuraja formarea de noi muguri pentru sezonul următor.
  3. Tăiați sau rupeți toate florile uscate
  4. Răriți merele, piersicii și caisele la aproximativ un fruct la cca 8-10 cm pentru a asigura o producție de fructe sănătoase.
  5. Aplicați erbicide pre-emergente pentru a controla buruienile anuale din gazon.
  6. Tăiați roșiile pentru a încuraja o producție mai mare de fructe în vârful plantei. De asemenea, răriți frunzișul greu și dens din partea de jos a plantei, pentru a permite un flux mai bun de aer între plante.
  7. Monitorizați legumele pentru daunele făcute de urechelnițe
  8. Controlați molia de măr din meri și peri
  9. Tratați merii contra mucegaiului pudră după ce apar frunzele
  10. Monitorizați insectele de gazon dăunătoare. În zonele afectate anterior, luați în considerare aplicarea unui insecticid preventiv (sistemic).
  11. Plantați dovlecei, castraveți, dovleci și tărtăcuțe direct în grădină.
  12. Scoateți și împărțiți bulbii cu flori de primăvară cât încă vă puteți da seama unde sunt. Sau marcați locația celor pe care îi veți împărți în toamnă, înainte ca frunzișul să se usuce.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »