Grădina în decembrie

Un grădinar bun ştie că este de lucru tot anul în grădină! Chiar şi în decembrie!

De la protejarea plantelor contra îngheţului, la achiziţionarea de unelte noi sau aruncarea resturilor vegetale, în grădină sunt o mulţime de lucruri de făcut! Dacă vreţi câteva idei speciale pentru luna decembrie, iată ce puteţi face:

  1. Plantează arbuşti cu fructe

Bobiţele roşii, violet sau albe sunt minunate când se iţesc de sub cuşma zăpezii! Nu sunt numai frumoase, ci sunt şi o binecuvântare pentru păsările îngheţate şi înfometate. Arbuştii care vor atrage ca un magnet păsărelele sunt cătina ornamentală,  Pyracantha, holly, păducel. Este momentul perfect să îi plantaţi acum. Puteţi planta şi măceş, care vă va bucura cu fructele sale roşii toată iarna! Nici aronia nu este de ignorat, mai ales că fructele sale sunt pline de vitamina C!

 

  1. Frumuseţe în grădină cu scoarţă şi tulpini ornamentale

Este timpul perfect pentru plantarea copacilor, iar alegerea unor arbori ornamenteli va face ca grădina să arate fabulos iarna. De exemplu, arţarul de hârtie arată minunat şi după ce îşi pierde frunzele. Coaja de culoarea scorțișoarei arată minunat pe tot parcursul anului și este un plus valoros pentru grădina de iarnă.

Familiile cornus și salix (salcie) sunt perfecte pentru tulpinile roșii aprinse și aurii în lunile de iarnă. Tipurile de Cornus sanguinea sunt excepționale, cum ar fi „Midwinter Fire” atât pentru culorile roșii, cât și pentru cele aurii. Tunderea dură este esențială în cazul acestui arbust, iar  acest lucru ar trebui întreprins anual.

  1. Hrăniți păsările

Păsările au nevoie de apă proaspătă și se hrănesc în această perioadă a anului, când zilele scurte le lasă puțin timp pentru a hrăni. Decorează un copac de grădină cu mei, fructe de pădure, măceșe, fructe uscate, mere proaspete, nuci și alimente speciale pentru păsări. Spălați și dezinfectați și alimentatoarele pentru păsări.

  1. Alegeți un pom de Crăciun

Alegeți un pom de Crăciun cât mai spectaculos! Molidul norvegian este alegerea tradițională și își păstrează bine acele, la fel și bradul Nordmann, care are ace groase cu partea inferioară argintie.

  1. Aveţi grijă de peluză

Pare ciudat ca sfat de iarnă., dar evitați să vă plimbați pe gazon atunci când este acoperit de îngheț sau zăpadă, deoarece acest lucru va deteriora inevitabil iarba de dedesubt. Dacă este o iarnă blândă, continuați să tăiați gazonul dacă crește, dar ridicați înălțimea la

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro