Grădina în august!

Soarele arde mai abitir ca niciodată și totuși, grădina este în plină efervescență! Aflați cum puteți ține pasul cu energia plantelor și cum puteți avea o grădină de vis!

  1. Împărțiți plantele perene

Dacă vreți să vă bucurați la anul de și mai multe plante perene, acum este momentul să le înmulțiți. Pasul necesar este de a le împărți rădăcinile și de a le replanta în mai multe locuri din grădină. Florile care se pretează sunt hosta, crinul, irisul, ierburile ornamentale și altele. Scoateți rădăcina cu pământ suficient în jur, folosiți un cuțit de grădină curat pentru a o împărți și replantați cât mai repede.

  1. Dați culoare

La sfârșitul verii colorați grădina cu ajutorul crizantemelor. Sunt disponibile în zeci de culori și le găsiți gata înflorite în magazinele de specialitate sau în pepiniere. Amestecați-le cu astera, panseluțe și alte flori de toamnă și vă veți bucura de un spectacol unic. Atenție însă la ce cumpărați, alegeți soiuri de grădină care sunt rezistente la traiul în exterior.

  1. Înlocuiți anualele

Unele flori anuale încep să se veștejească la finalul verii, așa că le puteți înlocui cu plante anuale care rezistă și în sezonul rece. Refresh-ul dat grădinii vă va bucura și va face să fiți mândri de ingeniozitatea dumneavoastră.

  1. Replantați plantele de apartament

Dacă ați scos afară plantele de apartament pe timpul verii este posibil ca acestea să fi răspuns printr-o nouă creștere. August este momentul perfect pentru a le muta într-un ghiveci mai mare și a le da spațiu nou de extindere. Puteți verifica ușor dacă planta are nevoie de o casă nouă. Dacă prin orificiul de scurgere se ițesc rădăcini, atunci se impune schimbarea ghiveciului.

  1. Pliviți buruienile

Nu uitați să pliviți buruienile deoarece, dacă le lăsați să înflorească, vă vor da nenumărate bătăi de cap în sezonul următor. Cel mai bun moment de plivire este după ploaie când solul este umed și rădăcinile sunt ușor de scos. Dacă e secetă irigați bine grădina înainte de a vă apuca de treabă.

  1. Plante perene și arbuști

Sfârșitul verii este un moment perfect pentru a planta plante perene și arbuști înfloriți. Vor prinde rădăcini în timpul vremii reci și umede de toamnă și vor fi gata să înflorească în primăvara și vara viitoare. Unii candidați buni pentru a planta acum includ hortensii, crini, crini, sedumuri, ierburi ornamentale, bujori și iris cu barbă. Mulcirea paturilor ajută și la conservarea umidității solului.

  1. Recoltați plantele medicinale și ierburile aromatice

Deși ierburile aromatice pot fi recoltate pe tot parcursul verii, uleiurile responsabile pentru cea mai intensă aromă și aromă sunt la vârf la sfârșitul verii, chiar înainte de înflorirea plantelor. Rupeți frunzele dimineața devreme după uscare de rouă, dar înainte ca ziua să se încălzească. Una dintre cele mai simple modalități de a păstra ierburile aromatice este să le clătiți sub apă rece, să le tăiați grosier și să le așezați în tăvițe de cuburi de gheață pline de apă. Apoi, pur și simplu așezați tăvile în congelator și scoateți ierburile înghețate pe măsură ce aveți nevoie de ele.

  1. Nu mai puneți îngrășământ

Nu mai puneți îngrășământ la trandafiri, arbuști și flori perene.  Hrănirea plantelor la sfârșitul verii și toamna încurajează o nouă creștere care probabil nu va supraviețui iernii. Punând plantele ”la dietă” le veți ajuta să devină mai puternice înaintea venirii înghețului.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro