Grădina frumoasă şi delicioasă!

Cine spune că o grădină minunată nu poate să fie colorată, bogată şi delicioasă? Vă propunem să aflăm împreună cum să combinăm florile cu legumele şi fructele pentru o grădină plină de viaţă!

Acest tip de amenajare a grădinii poartă numele de “peisaj comestibil” şi este o tendinţă din ce în ce mai puternică printre grădinari. În grădina clasică există straturi separate de legume, altele pentru flori şi altele pentru legume. În acest tip de amenajare a grădinii, legumele cresc printre flori şi arbuştii fructiferi, creând un peisaj viu, colorat şi înfloritor.

Există multe modalități creative de a strecura mai multe plante comestibile în grădină, fără a sacrifica din aspectul acesteia. Este important să alegeți plante comestibile care sunt ornamentale. Tehnica este, de asemenea, o modalitate excelentă de a maximiza producția într-un spațiu limitat.

Fructe delicioase

Întotdeauna se mai găseşte în grădină un loc pentru un arbust. De ce să nu alegeţi unul fructifer, care nu numai că vă va bucura cu flori primăvara, ci şi cu fructe delicioase vara! Afinul este unul dintre arbuştii perfecţi pentru acest lucru. Are flori frumoase, ca nişte clopoţei, iar vara face fructe gustoase! Chiar şi toamna este o minune în grădină deoarece frunzele i se colorează de la auriu la roşu profund!

Dacă vreţi să vă bucuraţi de un copac fructifer, luați în considerare plantarea unui măr pitic, piersic, pere, prune sau cireș. Există o mulțime de soiuri de copaci pitici care vă oferă flori frumoase și fructe delicioase.

Tufele de zmeură sau de mure sunt de neratat pentru o grădină completă. Sunt aspectuoase şi, în plus, vă oferă o producţie constantă de fructe delicioase! Nici căpşunile nu trebuie ignorate, deoarece îşi pot găsi cu uşurinţă locul în orice parte a grădinii şi înfloresc şi produc fructe aproape pe toată perioada sezonului cald.

Legume atrăgătoare!

Legumele nu sunt numai bune de mâncat, ci pot transforma peisajul unei grădini în mod spectaculos! De exemplu, dacă vreţi să acoperiţi rapid un gard sau un zid mai puţin atrăgător, apelaţi la bătrâna şi frumoasa… fasole! Nu numai că nu veţi aştepta decât câteva săptămâni să înverzească zona (nu ca în cazul gardurilor vii), dar veţi putea culege şi fasole delicioasă întreaga vară! Pentru culori vii şi aspect colorat puteţi alege varietăţi de fasole mov sau galbenă.

O altă adăugire excelentă la un peisaj viu sunt ierburile aromatice. Strecurate printre crăiţe, garofiţe sau flori de piatră, tufele de oregano, salvie sau rozmarin adaugă accente interesante de structură, înălţime şi culoare. Fără a mai vorbi de posibilitatea de a ne bucura constant de arome proaspete şi puternice!

Poate că nu v-aţi fi gândit niciodată, dar ceapa, usturoiul sau leurda sunt ideale în grădină! Alungă majoritatea dăunătorilor, iar câteva varietăţi (usturoiul sau leurda de exemplu) fac flori sferice, spectaculoase, care le fac să se confunde cu florile de decor.

Nici salatele nu sunt de ignorat pentru că există varietăţi colorate care dau un aspect interesant grădinii şi care ne asigură în acelaşi timp o sursă organică de frunze verzi. Unele au frunze aurii, sau roşii sau chiar frunze verde închis cu nervuri roşii. O adevărată încântare!

Anghinarea poate fi folosită cu succes ca separator între straturi sau ca plantă de fundaş pentru flori.

Vinetele adaugă de asemenea o culoare și o textură superbe. Soiurile lungi și subțiri se maturizează rapid şi sunt spectaculoase în grădină. Amestecate printre flori parfumate, tind să ţină departe dăunătorii.

Ardeii iuţi sunt un hit rapid pentru adăugarea de culori vii în grădină şi, pe deasupra, o sursă continuă de prospeţime pentru mâncărurile noastre.

Până la urmă aranjarea grădinii ţine doar de imaginaţia noastră. Dar dacă vrem să avem o grădină plină de viaţă, putem combina flori, fructe şi legume pentru un aspect uluitor şi o sursă inepuizabilă de hrană sănătoasă!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro