Bulbii de ghiocei (Galanthus) își scot căpșorul gingaș încă din ianuarie și se încăpățânează să rămână înfloriți până când aduc soarele și căldura în grădină!
Dar dacă nu avem ghiocei în grădină, cum reușim să ne bucurăm de aceste mici flori minunate? Bulbii de ghiocei sunt bulbi mici care sunt adesea vânduți „în verde” (neuscați). Atenție că se usucă plantați-i imediat după ce îi primiți.
Ghioceii nu se înmulțesc prea des din semințe grădină, dar se înmulțesc foarte ușor prin pui, bulbii noi care cresc atașați de bulbul mamă. După câțiva ani, aglomerația de bulbi poate deveni destul de densă. După ce florile se trec, săpați grămada, separați bulbii și replantați-i imediat în noile spații pe care le-ați pregătit deja.
Unde plantăm bulbi de ghiocei
Chiar dacă sunt latenți sau adormiți sub pământ în timpul lunilor de vară, ghioceii se bucură de locurile cu umbră. Alegeți un loc cu pământ umed, dar bine drenat, cel mai bine lângă casă, un gard, un copac sau un arbust.
Ghioceii înfloresc la începutul anului, așa că ar trebui să-i plantați acolo unde îi puteți vedea cu ușurință.
Bulbii de flori de ghiocei sunt latenți până la sfârșitul primăverii și se vor odihni sub pământ până anul următor. Vara, trebuie să fii atenți să nu îi săpați crezând că locul este gol. Ca să evitați asta încercați să aveți un punct de reper (plantați o ferigă sau o tufă lângă ghiocei).
Când se plantează ghioceii
Cel mai bun moment pentru plantarea ghioceilor este începutul toamnei. Trebuie să vă mișcați rapid deoarece bulbii nu rezista prea mult.
Cum se plantează ghioceii
- Săpați solul și adăugați compost sau gunoi de grajd uscat
- Amestecați solul și îngrășământul bine
Plantați ghioceii cu vârful în sus și baza plată a bulbului în jos în sol. - Îngropați-i la 5 cm
Mult succes!