Gazonul intră în pregătiri!

Toamna este momentul să acordăm ultimele îngrijiri gazonului și să îl pregătim pentru iarnă.

Este important să acorzi atenție gazonului, chiar dacă pare inutil acum când ploaia și vremea rece se instalează. Câteva operațiuni esențiale îți vor proteja gazonul și îl vor pregăti pentru iarnă și, apoi, pentru sezonul de la anul!

Ce să faceți în această toamnă

Tundeți mai rar în timpul toamnei și ridicați înălțimea tăierii pe măsură ce viteza de creștere a ierbii încetinește. Acest lucru va ajuta peluza să reziste la ultimele zile mai calde și, de asemenea, să o mențină rezistentă la călcare pe măsură ce sosește vremea umedă.

Hrănire

Vă puteți întări peluza pentru iarnă aplicând un îngrășământ de toamnă pentru gazon, care are un conținut ridicat de potasiu. Faceți acest lucru după scarificare și aerare, dar înainte de a aplica îngrășământ top dressing. Nu puneți îngrășământ de vară cu un conținut ridicat de azot, deoarece acest lucru va duce doar la o creștere înceată și la gazon subțire predispus la boli în vremea toamnei.

Îmbunătățirea solului

Top dressing-ul de lut și nisip se aplică de obicei la o rată de 2 kg pe mp, amestecându-le în gazon cu o perie rigidă sau partea din spate a unei greble de grădină. Dacă produsul pe care îl utilizați are instrucțiuni specifice de aplicare, urmați-le îndeaproape.

Însămânțare

Acesta este un moment ideal al anului pentru a semăna noi semințe pentru noi peluze! De asemenea, puteți corecta daunele de peste vară reparând un gazon neuniform semințe noi.

Orice pete maronii cauzate de secetă se vor înverzi rapid de la sine atunci când vine ploaia și temperaturile scad – de obicei spre sfârșitul lunii.

O bună îngrijire a gazonului de toamnă va ajuta mult la rezolvarea petelor cauzate de ciuperci (de exemplu, inele de zână), mușchi și buruieni. Aceste probleme se dezvoltă, de obicei, pe peluze care sunt deja slăbite de condiții precare anterioare – umezeală, secetă și compactare, de exemplu.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro