Flori pentru…Crăciun!

Florile naturale dau o notă de prospețime în orice casă! Bucurați-vă de florile care vă vor decora casa în timpul Crăciunului

Poinsettia – Crăciunița

Craciunițele se identifică aproape cu Crăciunul! Când alegeți crăciunița, luați una care arată sănătoasă și puternică, fără frunze veștejite sau lăsate. Altfel este posibil să fie afectată de ger în timpul transportului sau de condițiile improprii în care a fost ținută. De asemenea, alegeți plante care au flori mici galbene, numite cyathia, în centrul frunzelor colorate. Dacă acestea au căzut înseamnă că planta este deja la maturitate și probabil nu va rezista întreg sezonul.

Aveți grijă cum o transportați de la magazin deoarece este foarte sensibilă la schimbările de temperatură. Puneți apă moderat, doar atunci când pământul este uscat. Cea mai simplă modalitate de a ucide o plantă este să udați excesiv. Nu lăsați apă nici în farfuria ei, scurgeți orice exces.

Orhidee

Au un aspect delicat nu sunt atât de fragile pe cât par și vor înflori luni de zile dacă le veți acorda puțină atenție.

Orhideele au nevoie de ​​lumină indirectă, în cantitate mare. În general, ele zonele mai reci la interior. Evitați schimbările bruște de temperatură, pentru că este posibil să pierdeți toți mugurii Udați o dată pe săptămână până când apa iese pe fundul ghiveciului (de obicei sunt plantate într-un mediu de plantare fără sol).

Orhideeele se păstrează  lângă o fereastră de sud, est sau vest. Hrăniți-le cu un îngrășământ specific pentru orhidee. Udați în mod regulat, dar la sfârșitul verii, lăsați frunzele să se usuce sau să se încrețească puțin pentru a declanșa planta să stabilească noi muguri. Odată ce vedeți o tulpină nouă, începeți să udați din nou, dar nu mai fertilizați.

Cactus de Crăciun

Cactușii de Crăciun sunt drăguți și se pot „bate” cu orice decorațiune de Crăciun!

Puneți cactușii lângă o fereastră luminoasă și udați doar când pământul este uscat, și nu lăsați planta să stea în apă.

Cactușii se păstrează ani de zile. Pentru ca florile să se înmulțească anul viitor, duceți planta în aer liber timp de aproximativ trei săptămâni de la sfârșitul verii până la începutul toamnei, aducând-o în interior înainte ca temperaturile să scadă. Ele preferă să fie legate de ghiveciul lor, deci nu este nevoie să le schimbați ghiveciul ani de zile. Puneți lunar îngrășământ în timpul sezonului de creștere din aprilie până în octombrie.

Cyclamen

Aceste plante de sezon rece tolerează temperaturile mai scăzute, motiv pentru care sunt populare în lunile de iarnă. Pot înflori mai mult de opt săptămâni în condițiile potrivite!

Așezați ghiveciul într-o lumină medie, filtrată. Evitați curenții de aer cald pentru a prelungi înflorirea și îndepărtați tot timpul florile veștejite. Puneți apă de la bază, nu de sus. Cea mai bună metodă este să o puneți într-o farfurie cu apă și să o lăsați să se absoarbă timp de 15 până la 20 de minute, după care îndepărtați planta.

Amaryllis

Mândre și elegante, aceste flori cu aspect exotic înfloresc la aproximativ patru până la șase săptămâni după ce plantați bulbul.

Așezați ghiveciul în lumină puternică și întoarceți ghiveciul la fiecare câteva zile pentru a ajuta planta să crească verticală. Păstrați solul uniform umed, dar ud.

Odată ce florile se estompează, tăiați tulpina, dar păstrați frunzele pentru a ajuta la refacerea nutrienților din bulb. Duceți planta afară într-o zonă umbrită când pericolul de îngheț a trecut. La sfârșitul verii sau la începutul toamnei, lăsați planta să rămână latentă și puneți-o în garaj sau subsol. Tăiați frunzele îngălbenite și lăsați planta (fără să udați) până în noiembrie când începeți să udați și începeți din nou ciclul de creștere.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »