File de șalău cu sparanghel, porumb dulce, chips-uri de păstârnac, servit cu sos de măceşe

Astăzi vă împărtăşim o minunăţie de reţetă propusă de Vasile Spînu, Executive Chef la Lux Divina! Delicioasele gemuri şi dulceţuri Bun de Tot îşi găsesc locul în cele mai rafinate creaţii culinare. Dacă vreţi să vă impresionaţi oaspeţii, încercaţi reţeta de File de șalău cu sparanghel, porumb dulce, chips păstârnac, servit cu sos de măceşe!

Ingrediente:

  • File de şalău 120 g
  • Sparanghel 3 buc
  • Porumb dulce 40g
  • Ceapă alba 1 buc
  • 1 ardei iute roşu
  • Pastă de măceşe 4-5 linguri
  • Unt 20g
  • Ulei masline 20 ml
  • Sare
  • Piper
  • Lăstari de mazăre
  • 1 crenguță de coacăze roşii
  • 1 păstârnac

 

Cum se prepară:

 

Sosul

La baza acestui sos stă delicioasa pastă de măceşe Bun de Tot! Dulceţurile Bun de Tot nu conţin zahăr, sunt îndulcite cu suc de struguri şi sunt ambalate în sticlă ceea cele păstrează perfect gustul natural şi parfumul fructelor proaspete!

Pentru început, punem în tigaie uleiul de măsline cu untul. Untul se combină cu uleiul de măsline pentru a nu se arde şi pentru a da un gust mai fin.

Adăugăm apoi ceapa care se lasă să se cristalizeze după care ne pregătim cu ardeiul iute, busuiocul şi pasta de măceşe.

Se taie mărunt ardeiul iute şi busuiocul şi, spre sfârşit, după ce ardeiul iute se înmoaie şi busuiocul îşi lasă aroma, adăugăm pasta de măceşe.

Dacă sosul iese prea gros, se poate subţia cu supă de peşte pentru un gust mai bogat sau cu zeamă de lămâie sau, simplu, cu apă.

Sosul se mai lasă să fiarbă pentru a se lega

 

Garnitura

Sparanghelul se blanşează în apă fierbinte cu puţină sare

Ulterior, ceapa roşie se taie foarte mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline.

Peste se adaugă porumbul şi apoi sparanghelul.

Se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să se mai călească două trei minute

Separat se prepară câteva chipsuri din păstărnac . Se taie felii subţiri care se prăjesc în ulei încins.

 

Prepararea peştelui

Se ia un fileu de şalău care se taie în trei bucăţi

Între timp se pregăteşte tigaia cu ulei de măsline şi se lasă să se încingă foarte bine pentru ca peştele să nu se prindă de tigaie

În prealabil fileul se asezonează cu sare şi piper

Se prăjeşte bine peştele începând cu partea cu piele care trebuie să se prăjească bine şi să capete o culoare aurie.

Peştele se montează apoi în farfurie cu garnitura, sosul şi chipsurile din păstârnac

Poftă bună!

 

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro