Astăzi vă împărtăşim o minunăţie de reţetă propusă de Vasile Spînu, Executive Chef la Lux Divina! Delicioasele gemuri şi dulceţuri Bun de Tot îşi găsesc locul în cele mai rafinate creaţii culinare. Dacă vreţi să vă impresionaţi oaspeţii, încercaţi reţeta de File de șalău cu sparanghel, porumb dulce, chips păstârnac, servit cu sos de măceşe!
Ingrediente:
- File de şalău 120 g
- Sparanghel 3 buc
- Porumb dulce 40g
- Ceapă alba 1 buc
- 1 ardei iute roşu
- Pastă de măceşe 4-5 linguri
- Unt 20g
- Ulei masline 20 ml
- Sare
- Piper
- Lăstari de mazăre
- 1 crenguță de coacăze roşii
- 1 păstârnac
Cum se prepară:
Sosul
La baza acestui sos stă delicioasa pastă de măceşe Bun de Tot! Dulceţurile Bun de Tot nu conţin zahăr, sunt îndulcite cu suc de struguri şi sunt ambalate în sticlă ceea cele păstrează perfect gustul natural şi parfumul fructelor proaspete!
Pentru început, punem în tigaie uleiul de măsline cu untul. Untul se combină cu uleiul de măsline pentru a nu se arde şi pentru a da un gust mai fin.
Adăugăm apoi ceapa care se lasă să se cristalizeze după care ne pregătim cu ardeiul iute, busuiocul şi pasta de măceşe.
Se taie mărunt ardeiul iute şi busuiocul şi, spre sfârşit, după ce ardeiul iute se înmoaie şi busuiocul îşi lasă aroma, adăugăm pasta de măceşe.
Dacă sosul iese prea gros, se poate subţia cu supă de peşte pentru un gust mai bogat sau cu zeamă de lămâie sau, simplu, cu apă.
Sosul se mai lasă să fiarbă pentru a se lega
Garnitura
Sparanghelul se blanşează în apă fierbinte cu puţină sare
Ulterior, ceapa roşie se taie foarte mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline.
Peste se adaugă porumbul şi apoi sparanghelul.
Se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să se mai călească două trei minute
Separat se prepară câteva chipsuri din păstărnac . Se taie felii subţiri care se prăjesc în ulei încins.
Prepararea peştelui
Se ia un fileu de şalău care se taie în trei bucăţi
Între timp se pregăteşte tigaia cu ulei de măsline şi se lasă să se încingă foarte bine pentru ca peştele să nu se prindă de tigaie
În prealabil fileul se asezonează cu sare şi piper
Se prăjeşte bine peştele începând cu partea cu piele care trebuie să se prăjească bine şi să capete o culoare aurie.
Peştele se montează apoi în farfurie cu garnitura, sosul şi chipsurile din păstârnac
Poftă bună!