Divizarea bulbilor

Bulbii cu flori de primăvară sunt atât de populari, în parte, deoarece necesită foarte puțină întreținere. După ce ați săpat găurile și le-ați plantat în toamnă, puteți uita de ei până când apar și înfloresc în primăvara următoare.

Pe măsură ce plantele se maturizează, bulbii se vor împărți și se vor răspândi singuri. Dar, în cele din urmă, zona de plantare poate deveni aglomerată și va produce…mai puține flori în loc de mai multe!

Este momentul să începeți să divizați bulbii!

Bulbii înghesuiți vor începe să înflorească mai puțin prolific, dar asta nu înseamnă că trebuie să o luați de la început cu bulbi noi. Bulbii cu flori de primăvară pot fi săpați și divizați.

Este nevoie sau nu?

Acest lucru depinde de tipul bulbului și de cât de bine crește. Narcisele vor trăi generații fără niciun ajutor de la noi. Altele, cum ar fi lalelele, tind să dispară după câțiva ani. O regulă bună este să urmăriți cât de bine înfloresc bulbii. Dacă un petic stabilit de bulbi începe să înflorească din ce în ce mai puțin sau începe să înflorească rar, bulbii au devenit probabil supraaglomerați. Este semnalul pe care îl așteptați pentru a scoate bulbii și a-i împărți.

Frecvență

Puteți diviza bulbii înainte ca aceștia să producă mai puține flori. La fiecare trei până la cinci ani ar trebui să fie suficient pentru a vă oferi suficienți bulbi noi pentru a vă menține stratul plin de flori. Rețineți că vor dura câțiva ani până când micii bulbi divizați vor acumula suficientă energie pentru a începe să înflorească.

Dacă nu doriți să refaceți o zonă întreagă și să pierdeți un sezon de înflorire, puteți planta oricând bulbii mici într-o zonă separată în primii doi ani și apoi să îi transferați când sunt suficient de mari pentru a înflori.

Instrucțiuni

Primul pas este scoaterea bulbilor de la sol. Săpați întotdeauna bulbii, nu încercați să trageți de frunziș.

Cel mai bun moment pentru a muta bulbii este când frunzele sunt aproape dispărute, planta nu mai crește activ, bulbul este reîncărcat și puteți vedea în continuare unde se află. Aveți grijă când săpați să nu deteriorați singuri bulbii. Amintiți-vă că bulbii tind să se ducă mai adânc decât au fost plantați și răspândiți inițial. Deci, începeți să săpați la câțiva centimetri distanță de plante și scoateți când bulbii sunt bine slăbiți.

Pentru a împărți bulbii, trageți cu grijă bulbii mici de la baza plantei. Cu cât sunt mai mari bulbii mici auxiliari, cu atât mai repede vor înflori. Verificați fermitatea bulbului original. Dacă apare în stare bună de sănătate, continuați și replantați-l; s-ar putea să aveți încă câțiva ani de înflorire. Dacă apare șters sau deteriorat, aruncați-l.

Re-plantare

Puteți planta toți bulbii, oricât de mici. Aceștia pot părea mici acum, dar oferindu-le spațierea adecvată în acest moment vă va economisi efortul de a săpa din nou și de a replanta într-un an sau doi.

De asemenea, ați putea să vă păstrați bulbii până când este timpul să plantați toamna. Dacă ați ales să păstrați bulbii, asigurați-vă că îndepărtați tot solul și lăsați-i să se usuce la aer câteva zile. Îndepărtați bulbii deteriorați sau bolnavi și pe cele care sunt moi. Apoi, păstrați-i într-o pungă de plasă sau în mușchi uscat de turbă. Păstrați-i într-un loc ventilat, dar rece, întunecat și verificați periodic în timpul verii, pentru a vă asigura că nu putrezesc sau nu se usucă. Replantați toamna următoare.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro