Decoraţi grădina pentru Crăciun!

Suntem obişnuiţi să ne decorăm casele pentru a primi Crăciunul aşa cum se cuvine! Dar ce ar fi să ne decorăm şi grădina? Singura diferenţă este că vom apela la câteva trucuri „grădinăreşti”!

Arbuştii se numără printre mijloacele cele mai la îndemână şi, în acelaşi timp, cele mai spectaculoase moduri pentru a aduce Crăciunul în grădină! Arbuştii cu bobiţe roşii sau albe „pictează” grădina în moduri uluitoare! În plus, pentru o grădină cu mirosuri îmbătătoare chiar şi iarna, puteţi apela la cişmir dulce (Sarcococca confusa) sau la caprifoiul de iarnă (Lonicera purpusii).

Cişmirul dulce este un arbust cu frunze veşnic verzi, de 1-2 m înălţime, cu flori mici, albe sau roz, ce emană un parfum dulce. Atu-ul lui? Înfloreşte iarna! La fel şi caprifoiul de iarnă dar şi anemona de iarnă sau forsiţia albă! Mai ales în ultimii ani în care iernile au fost blânde şi la noi, vă puteţi delecta plantând arbuşti care să vă încânte în zilele reci.

În general, ghivecele şi jardinierele goale dau un aer dezolant grădinii în timpul iernii. Ca să le dăm un aer festiv şi să le ajutăm să „îmbrace” grădina, le putem umple cu tulpini tăiate de Cornus colorat sau crengi de brad sau alte crengi festive.

Nu uitaşi de lumini! Alegeţi lumini albe, calde pentru o atmosferă strălucitoare. Le puteţi agăţa printre tufişuri sau le puteţi pune în borcane agăţate cu sfoară în copaci. Totul ţine de imaginaţie!

Un coş din răchită plin de conuri de brad, crengi de brad şi ramuri de măceş şi câteva luminiţe va arăta genial la intrarea casei, întâmpinând oaspeţii „cu plin” şi frumuseţe!

Nu tăiaţi excesiv resturile vegetale din grădină. Resturile de tufe şi tije de flori pot fi spectaculoase atunci când sunt acoperite de zăpadă sau de chiciură!

Nu renunțați la luminile solare! Chiar dacă lumina este mult mai puţină şi nu vor rezista toată noaptea, serile vor fi feerice cu luminile discrete de sub stratul de zăpadă!

Ca să daţi un aer festiv grădinii, dar să şi ajutaţi păsărelele să supravieţuiască zilelor şi nopţilor reci, încercaţi următoarele „decoruri”. Tăiaţi jumătăţi de portocală şi umpleţi-le cu un amestec de grăsime şi seminţe. Agăţaţi-le în copaci. Veţi avea nu numai un aspect inedit, dar şi mulţi prieteni înaripaţi!

Puteţi să mai faceţi coroniţe din crengi în care să puneţi tot felul de bunătăţi pentru păsări şi să le agăţaţi în copaci. Din nou, totul depinde de imaginaţie!

Crăciun Fericit!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro