De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați cum să faceți corect acest lucru.

Practic, este procedeu de tăiere prin care vegetația veche și florile uscate (cu semințe) sunt îndepărtate pentru a promova o nouă creștere și reînflorire. Pe măsură ce florile se usucă, prindeți sau tăiați tulpinile florilor uscate, chiar deasupra primelor frunze verzi și sănătoase. Verificați întotdeauna plantele cu atenție pentru a vă asigura că niciun mugur nu se ascunde în mijlocul florilor uscate înainte de a le tăia.

Cel mai bun moment pentru a scăpa de o floare este atunci când aspectul ei începe să pălească. Frecvența de tăiere a unei anumite plante depinde de durata de viață a înfloririi. Aceasta poate varia de la o zi la câteva săptămâni, în funcție de specie. Vremea afectează, de asemenea, în mare măsură longevitatea unei flori, deoarece ploile torenţiale şi vremea foarte caldă le pot afecta înflorirea.

Majoritatea florilor își pierd frumusețea pe măsură ce se estompează. De aceea, tăierea capetelor de flori moarte poate îmbunătăți performanța de înflorire a multor plante și trebuie făcută pe tot parcursul sezonului de creștere, deoarece are ca rezultat plante mai sănătoase și înfloriri continue. Când florile moarte sunt lăsate agățate de plantele cu flori, acestea distrug nutriția și puterea din miezul plantelor și le fură energia. Procedeul de tăiere redirecționează energia plantei de la producția de semințe la creșterea rădăcinilor și la cea vegetativă.

Diferențe între plante

Există unele plante perene care se auto însămânțează. Unele plante perene care nu ar trebui să fie tăiate pentru a le ajuta se reînsămânțeze pentru anul următor cum ar fi digitalis (Foxglove), lobelia sau myosotis (florile de Nu mă uita).

Cu toate acestea, unele plante perene chiar beneficiază din plin de îndepărtarea florilor uscate. Printre acestea se numără coada șoricelului, astilbe, campanulele, coreopsis, gerainum, floxul, etc.

În multe grădini, toamna nu se mai aplică această regulă. Este important să păstrați păstăile sau măciuliile de semințe pe plante pentru ca fauna sălbatică să se bucure de ele în timpul lunilor de iarnă. De asemenea, unele plante au măciulii de semințe foarte decorative și arată frumos în grădină pe timpul iernii. Păsărilor le place să se cocoațe pe echinacea sau rudbeckia și să guste din măciuliile cu semințe.

Nimic nu este mai plină de satisfacții pentru un grădinar decât să vadă că grădina prinde viață cu flori frumoase. De aceea, tăierea florilor uscate trebuie făcută regulat. Natura ne va răsplăti cu un al doilea val de flori frumoase și reînsămânțarea automată a unor plante pentru a menține grădina înfloritoare de la an la an.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro