De ce moare crăciunița?

Crăciunița este sinonimă cu bucuria Crăciunului, florile ei roșii, alb-crem, roz sau bicolore. Deși cumpărăm în fiecare an crăciunițe pentru a ne fi alături de Crăciun, de multe ori mor înainte de a ne bucura pe deplin de ele.  Este important să evităm greșelile cele mai frecvente pentru a ne bucura pe deplin de frumusețea ei până la Anul Nou!

Cele mai frecvente greșeli:

Expunerea la frig: Poinsettia sunt cultivate în sere pentru a se colora la timp pentru sărbători. Apoi sunt expediate pentru vânzare. Aici, de obicei, nu suferă de frig deoarece sunt expediate cu transporturi speciale. Dar când ducem o plantă atent îngrijită dintr-un magazin încălzit până la mașină și apoi acasă, aceasta poate începe să-și piardă frunzele din cauza șocului de temperatură. Protejați planta cu o pungă sau cu hârtie dacă va fi afară în frig mai mult de câteva minute.

Este ținută într-o cameră prea caldă sau prea rece: Temperaturile interioare din mai reci sunt mai bune pentru crăciunițe. Dar curentul rece de la uși și ferestre, precum și căldura de la orificiile de ventilație, calorifere și șemineuri le pot fi fatale.

Nu are destulă lumină: Este important ca poinsettia să primească o cantitate mare de lumină, dar, cu toate acestea, să nu se afle în lumina directă a soarelui!

Este udată în mod excesiv: Ghivecele fără găuri de drenaj pot lăsa rădăcinile de poinsettia să băltească în apă. Acest lucru poate face ca frunzele să devină galbene și să cadă, sau rădăcinile pot putrezi și întreaga plantă poate muri. Faceți câteva găuri în recipient sau mutați planta într-un ghiveci care are găuri de drenaj. Dacă vă planta se află într-o farfurie sau într-un manșon decorativ pentru ghiveci, asigurați-vă că vărsați orice exces de apă.

Nu este udată suficient: Acest lucru poate fi la fel de dăunător ca udarea excesivă, așa că nu lăsați poinsettia să se usuce. Udați atunci solul este uscat la atingere. Solul ar trebui să rămână umed, dar să nu fie ud.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro