De ce este important îngrășământul?

Așa cum noi, oamenii, avem nevoie de minerale, vitamine și alte substanțe nutritive esențiale pentru o creștere puternică și sănătoasă, la fel au și plantele, mai ales cele din culturile agricole.

Pentru a hrăni miliardele de oameni, agricultura trebuie să producă constant cereale, legume și fructe. Iar acest lucru nu ar fi posibil fără îngrășăminte.

Motivul principal? Îngrășămintele înlocuiesc nutrienții pe care culturile îi elimină din sol. Fără adăugarea de îngrășăminte, randamentul culturilor și productivitatea agricolă ar fi mult, mult reduse. De aceea, îngrășămintele minerale sunt folosite pentru a suplimenta stocurile de nutrienți ale solului cu minerale care pot fi absorbite și utilizate rapid de culturi.

Practic, trebuie să înlocuim ceea ce plantele consumă din sol cu o cantitate optimă de minerale și substanțe nutritive, având grijă la cantitatea de îngrășământ. În plus față de îngrășăminte, pentru o producție sănătoasă culturile trebuie îngrijite corect, de la arat până la recoltă și rotite pentru a permite solului să își refacă stocurile de minerale consumate de o anumită cultură.

Revenind la îngrășăminte, trebuie să știm că le folosim pentru:

  • A furniza substanțe nutritive care nu sunt disponibile în sol
  • Pentru a înlocui nutrienții „consumați” de o anumită cultură
  • Pentru a echilibra aportul de substanțe nutritive pentru o calitate mai bună a legumelor și fructelor și un randament mai mare.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro