De câte semințe de flori sălbatice am nevoie?

Florile sălbatice sunt o splendoare atunci când formează un covor multicolor. Vă spunem cum să calculați suprafața și ce cantitate de semințe de flori sălbatice este necesară pentru o grădină de vis.

Etichetele de semințe de flori ne prezintă tufe sau covoare bogate de flori. Nu ne spune însă nimeni că avem nevoie de multe pachete de semințe pentru ca în grădina noastră să regăsim bogăția de culori…Și nu de multe ori rămânem mai mult frustrați de cele câteva floricele care de-abia acoperă pământul.

Să revenim la florile noastre sălbatice. Primul sfat și cel mai important: înainte de a cumpăra semințe pentru a vă planta o luncă de flori sălbatice, calculați suprafața pătrată a terenului (sau a stratului de grădină).

Măsurați

Pentru zone pătrate sau dreptunghiulare: măsurați lungimea și lățimea spațiului în care doriți să plantați.

Pentru suprafețe rotunde: aflați raza – măsurați cea mai largă parte a spațiului de plantare și împărțiți la

Și acum puțină matematică

  • Aria dreptughiului se află înmulțind lungimea și lățimea
  • Aria cercului se află înmulțind raza la pătrat cu 3,14 (Πxr2)

Aflați de câte semințe este nevoie

Cantitatea de semințe pe care ar trebui să o plantați depinde de densitatea de flori pe care o doriți. De obicei, este recomandat să plantați în centru mai mult pentru o pajiște luxuriantă și către margini mai puțin pentru un aspect mai împrăștiat.

Pentru speciile individuale de flori cantitatea de sămânță variază foarte mult de la specie la specie. Uitați-vă pe etichetă și calculați în funcție de cantitatea pe care vreți să o plantați.

Pentru semințele de flori sălbatice tabelul de mai jos vă poate da o idee despre cantitatea necesară

  • 110 gr – 23mp – 46 mp
  • 220 gr – 46 – 92mp
  • 440 gr – 180 – 360mp
  • 5 kg – 800 – 1600 mp

Sfaturi pentru suprafețe mari pentru plantare: dacă aveți un teren mare rata de plantare poate fi afectată de condițiile de teren. Dacă aveți buruieni, eroziuni, sol în general slab sau alte probleme, sămânța suplimentară este de obicei cea mai economică soluție, față de aducerea de plante.

 

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro