Dăunătorii din jardiniere

Controlul dăunătorilor din jardiniere şi alte containere pentru plante este o problemă des întâlnită. Din fericire însă problemele sunt mai uşor de rezolvat decât în cazul straturilor, deoarece intervenţia în jardiniere este mai facilă.

Nu reutilizați amestecul de pământ din ghiveci

Pentru a evita dăunătorii din jardiniere, nu reutilizați solul în ghiveci, mai ales dacă acesta conține plante care au fost afectate de ciuperci sau bacterii. Chiar dacă solul arată bine, poate fi contaminat de boli și poate avea, de asemenea, ouă de insecte sau larve care nu pot fi văzute.

Curățați recipientele

Containerele curate ajută la prevenirea problemelor din grădină. La începutul fiecărui nou sezon de plantare, frecați ghivecele și recipientele în detergent lichid și apă. Pentru ghivece care ar putea fi supuse dăunătorilor și bolilor de grădină, înmuiați-le într-o soluție dintr-o parte înălbitor până la zece părți apă timp de aproximativ o oră. Clătiți-le bine și lăsați-le să se usuce înainte de a planta în ele.

Cumpăraţi plante sănătoase

Puteți evita multe probleme de grădină cu containere, dacă căutați întotdeauna plante sănătoase și clătiți-le bine înainte de plantare.

Păstrați plantele sănătoase

Asigurați-vă că oferiți plantelor lor combinațiile necesare de soare, îngrășământ și apă. Plantele sănătoase sunt la fel ca noi – pot combate mai bine atacurile dăunătorilor dacă sunt sănătoase. Îndepărtați orice frunze moarte sau flori și asigurați-vă că sunt suficient distanțate încât aerul să poată circula în jurul lor.

Scăpaţi de plantele infectate

Dacă găsiți o plantă care este poluată cu dăunători și boli de grădină, izolați-o sau scăpați de ea. Nu o lăsaţi să infecteze celelalte plante. În timp ce o trataţi, țineţi-o departe de celelalte recipiente și spalăți  mâinile și instrumentele de grădinărit după ce lucraţi cu acesta.

Dăunătorii

Nu toate insectele sunt dăunătoare. De fapt, multe dintre ele le mănâncă pe cele dăunătoare. Dăunătorii din jardiniere sunt mai frecvenţi pentru anumite plante. Rețineți acest lucru atunci când selectați plante pentru grădinile de containere. Acest lucru este valabil mai ales în cazul plantelor tropicale sau a altor plante care nu sunt native din zona dvs. Nu au dobândit o rezistență naturală la toate dăunătorii și bolile din grădina din zona dvs. și sunt mai vulnerabile. Â

Inspectați în mod regulat

Inspecțiile periodice ale plantelor ajută la eliminarea problemelor grădinii containerului. Când udaţi, uită-te la ambele părți ale câtorva frunze – verificaţi și solul pentru tot ceea ce s-a îngrășat.

Îngrijire continuă

Îndepărtați frunzele moarte și tăiați orice parte moartă sau bolnavă cu aspect din plante. Scoateţi cu mâna insectele din plante, dacă puteți.

Păstrați zona curată

Păstrați zona din jurul containerelor curată – îndepărtați sau curățați punțile şi terasele în mod regulat. Zonele murdare în aer liber oferă un teren perfect de reproducere pentru problemele din jardiniere – permit instalarea dăunătorilor și bolilor în grădină.

De asemenea, dacă aţi scos plantele de interior afară pe timpul verii, faceţi-le un duș bun înainte de a le readuce în interior toamna, pentru a vă asigura că nu veţi aduce problemele din grădină în interior.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro