Cum să scapi de buruieni fără chimicale

Curtea se umple an de an de buruieni şi eşti disperat să scapi de ele. Le sapi, le smulgi şi cu toate acestea parcă cresc şi mai abitir. Dacă vrei să scapi de buruieni în mod natural, fără să foloseşti soluţii chimice iată ce trebuie să faci.

Buruienile sunt, fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări ale grădinarilor din toată lumea. Persistenţa şi încăpăţânarea lor ne duc la disperare şi ne fac să uităm să ne ocupăm în mod adecvat de grădina noastră.

Mai întâi, ca în cazul oricărui inamic, trebuie să ştim câte ceva despre el pentru a-l putea învinge !
De la buruienile anuale care pot fi expediate cu o sapa la plante perene mai supărătoare, care au nevoie de o strategie mai considerată, există modalități de a câștiga războiul împotriva buruienilor.

Buruieni anuale şi perene

Buruienile anuale germinează, înfloresc şi îşi împrăştie seminţele într-un singur sezon, iar cele perene se încăpăţânează să crească timp de mai mulţi ani. Nici unele, nici celelalte nu sunt uşor de eliminat, dar cu răbdare, le putem pofti afară din grădina noastră.

În ceea ce priveşte buruienile anuale, încercaţi să scăpaţi de clasica tăiere la sol a buruienilor. Resturile de tulpini, oricât de mici ar fi, strică aspectul grădinii şi nu vom avea niciodată satisfacţia de a „scăpa” de ele.

Cel mai bine este să le acoperiţi cu o țesătură ușoară, cu plastic negru gros sau mulci organic (compost sau frunze), pentru a le lipsi de lumina soarelui. . Le puteţi acoperi şi cu carton şi aveţi grijă să puneţi greutăţi peste el pentru ca buruienile să nu îl împingă. Iar când începe să putrezească, îl schimbaţi.
În cazul buruienilor perene, cu rădăcini adânci sau răspândite, cum ar fi incredibil de rezistenta piciorul caprei sau urzicile poate dura un an sau mai mult pentru a muri complet, dar odată ce această minune se va întâmpla, acestea vor contribui la îmbunătățirea solului și la hrănirea plantelor care vor fi plantate acolo.

Acționaţi rapid pentru a îndepărta orice buruieni care încep să crească. Săpați-le şi scoateţi cât puteţi din ele cu sapa şi grebla. Încercaţi să scoateţi cât mai mult pentru că fragmentele de buruieni au o putere fantastică de regenerare. Uitaţi de adăugarea resturilor de buruieni în compost, nu veţi face decât să contribuiţi la popularea grădinii cu buruieni. Dacă chiar nu aveţi unde să le aruncaţi şi vreţi să le puneţi în compost, ţineţi-le într-o găleată cu apă cel puţin o lună.
Greblaţi săptămânal pentru menţinerea sub control a buruienilor. Greblaţi într-o zi cu vânt sau una foarte însorită, dimineaţa pe cât posibil, astfel încât lăstarii şi plantele tinere să moară rapid. În plus, ţineţi minte că buruienile se vor răspândi rapid dacă au posibilitatea de a produce seminţe, deci săpaţi-le mereu şi nu le daţi posibilitatea de a înflori şi produce seminţe.

Mulciurile organice, cum ar fi compostul și mucegaiul de frunze sunt ideale pentru combaterea buruienilor. Nu numai că hrănesc solul, ci pot ajuta și la înăbușirea buruienilor.
Plantarea intensivă cu legume, cum ar fi cartofii care produc o mulțime de frunze, va împiedica lumina să ajungă la pământ și va ajuta la menținerea buruienilor sub control
Verificați ca orice compost să fie bine putrezit și fără semințe de buruieni. Acoperiți grămada de compost și amestecuri de pământ pentru ghivece pentru a împiedica să fie poluate de semințe aruncate de vânt.

Și, foarte important, mențineți uneltele și cizmele curate pentru a minimiza răspândirea buruienilor!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »