Cum să scăpați de urechelnițe…în 7 pași!

Urechelnițele creează instantaneu un sentiment de disconfort, probabil din cauza miturilor că ne intră în urechi și depun ouă. Acest lucru nu este adevărat, însă este adevărat că pot infesta grădina și ne pot ataca plantele.

  1.  Cu apă și săpun

Curățați urechelnițele de pe plante, stropindu-le cu un amestec de casă cu apă caldă și câteva picături de lichid de spălat vase. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați peste plantele infestate. Acest amestec ar trebui să elimine orice urechelnițe existente și să le descurajeze pe altele să se cațăre pe plante.

2. Faceți o capcană

Un ziar, o revistă sau un pliant de la supermarket reprezintă o ascunzătoare perfectă pentru o urechelniță. Pur și simplu rulați un ziar și fixați-l cu bandă adezivă. Udați-l cu furtunul și lăsați-l în grădină peste noapte. Veți vedea că dimineața va fi plin de urechelnițe! A doua zi dimineața, luați capcana și aruncați urechelnițele într-o găleată cu apă cu săpun. Faceți acest lucru seară de seară până scăpați de ele.

3. Faceți o capcană luminoasă

Urechile sunt active mai ales noaptea. În timpul zilei, așteaptă în zone întunecate și umede; le place să se odihnească sub frunze, mulci sau alte materiale organice. Vegetația care începe să se degradeze este preferata lor.

Ca și alte creaturi nocturne, urechelnițele sunt atrase de lumină. Pentru a face o capcană pentru ele, umpleți o găleată sau o tavă cu apă cu săpun, apoi puneți o lumină să bată direct pe suprafața apei.

4. Folosiți pământul de diatomee.

Dacă ați folosit vreodată pământ de diatomee pentru controlul insectelor din interior, vă dăm vești bune: pământul de diatomee va funcționa și pentru a elimina urechelnițele. Presărați-l în jurul bazei plantelor pe care stau de obicei acești dăunători.

Atenție: Pământul de diatomee își pierde eficacitatea odată ce se udă, așa că este cel mai bine folosit în climat uscat.

5.  Eliminați-le cu… condimente!

în părți egale ulei vegetal și sos de soia într-un recipient mic de plastic, faceți găuri în lateral și îngropați-l până la nivelul găurilor. Dăunătorii vor fi atrași de mirosul condimentului sărat și se vor târî în recipient.

La fel de eficientă (și chiar mai ușoară) este și o capcană din conservă de ton. Scoateți peștele, dar lăsați resturile uleioase, apoi îngropați conserva astfel încât marginea ei să fie la nivel cu pământul.

6. Aspirați-le

În interior, urechile tind să se adune în dulapuri sub chiuvetele din bucătărie sau baie, de-a lungul plintelor sau în jurul plantelor de apartament. Dacă vă întrebați cum să vă scăpați de casa de urechelnițe, este simplu: înarmați-vă cu un aspirator portabil complet încărcat și aspirați-le !

Atenție: Deoarece există șanse mari ca urechelnițele sau ouăle lor să supraviețuiască în aspirator, este o idee bună să spălați recipientul cu apă cu săpun și să aruncați conținutul său într-un sac de gunoi pe care îl scoateți imediat la tomberon.

7. Atrageți păsările

Crearea unui mediu atractiv pentru păsări poate ajuta și la controlul populației dăunătorilor. Acest lucru se datorează faptului că insectele sunt delicioase pentru păsări!

Puneți o baie pentru păsări sau alt element cu apă, căsuțe pentru păsări și obiecte decorative viu colorate.

Urechelnițele nu reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea și bunăstarea plantelor, oamenilor sau animalelor de companie. Cu toate acestea, sunt cu siguranță o pacoste și, odată ce și-au stabilit reședința în curtea din spate, nu este neobișnuit să-și facă drum în interiorul casei.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro