Cum să creștem Euonymus

Euonymus este arbust comun din care există multe soiuri, atât veșnic verzi, cât și foioase. Cele mai multe dintre soiurile veșnic verzi sunt cultivate pentru frunzele lor puternic colorate.

Unul dintre avantajele cultivării de Euonymus este că este o plantă rezistentă, care va tolera condiții mai puțin decât ideale, ceea ce o face potrivită pentru creșterea într-o zonă dificilă a grădinii.

Euonymus este ușor de cultivat și variază semnificativ în mărime în funcție de soi. Orice soi ar fi însă preferă solul destul de bine drenat și va crește la soare și la umbră parțială (soiurile pestrițe se descurcă mai bine cu mai mult soare).  Euonymus va tolera soluri mai puțin decât ideale, zone expuse, colțuri cu vânt și o cantitate suficientă de umbră și nu are nevoie de întreținere specială!

Unele dintre cele mai frecvent cultivate soiuri veșnic verzi sunt Euonymus fortunei ‘Emerald ‘n’ Gold și Silver Queen. Soiurile fortunei sunt rezistente și vor crește într-un loc expus, ceea ce le face un arbust de grădină util și vor tolera, de asemenea, un sol foarte alcalin.

Ca și în cazul tuturor plantelor pestrițe, se întâmplă uneori ca lăstarii și frunzele să crească fără variațiuni. Dacă se întâmplă acest lucru, tăiați lăstarul pentru a menține variația în frunziș.

Deși majoritatea Euonymus sunt arbuști veșnic verzi, există un soi de foioase cultivat în mod obișnuit, Euonymus „Red Cascade”, care are o culoare puternică de toamnă și fructe de pădure.

Euonymus este versatil, cu frunziș pestriț excelent și adesea trecut cu vederea. Nu trebuie însă să îi subestimați valoarea lor pentru grădină ca un arbust ușor de crescut și care aduce o pată de culoare prin frunzișul pestriț minunat!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro