Cum să creştem plante aromatice în ghivece

Creșteți  împreună mai multe tipuri diferite  de plante aromatice și vă veți bucura de prospeţime şi un gust divin!

Multe împreună sunt plante cu întreținere redusă, care vor crește bine în recipiente. Îți pot transforma într-adevăr modul de a găti, așa că merită să înveţi să le crești. În plus, plantele aromatice arată fantastic în orice stil ghiveci, de la vase și urne de teracotă la căzi zincate și jardiniere cu rame de răchită.

Puteţi cultiva o singură plantă sau un tip de plante într-un recipient sau puteţi crește mai multe împreună într-o jardinieră mare. Menta ar trebui cultivată singură într-un recipient, deoarece este foarte viguroasă și tinde să se răspândească și să copleșească alte plante.

Când cultivați plante aromatice împreună, asigurați-vă că sunt potrivite pentru aceleași condiții de creștere. De exemplu, ierburile mediteraneene tolerante la secetă, cum ar fi rozmarinul, lavanda și cimbru, au nevoie de mult soare și sol foarte bine drenat, în timp ce arpagicul și pătrunjelul vor fi fericițe împreună într-un loc mai umbros.

Recipientele

Asigurați-vă că recipientul are găuri de scurgere în bază. Dacă nu, va trebui să găuriți câteva. Poziționați două sau trei bucăți de oală rupte peste găurile de drenaj pentru a opri solul de ghiveci să nu se spele, apoi adăugați solul de ghiveci. Pe măsură ce umpleți, puteți amesteca câteva mână generoase de pietriș sau pietriș fin pentru a ajuta drenajul.

Pentru cel mai bun efect, puneți ierburi târâtoare în față și ierburi mai înalte în spatele sau mijlocul recipientului, cu plante mai tufoase între ele. După ce ați decis unde vă veți poziționa ierburile, scoateți plantele din ghivece și așezați-le înapoi pe solul de ghiveci. Adăugați mai mult sol în ghiveci în jurul rădăcinilor ierburilor, apoi udați vasul pentru a le ajuta să stea pe poziție. Nivelul solului de ghiveci se va scufunda odată ce ați făcut acest lucru, deci este posibil să fie nevoie să completați cu pământ de ghiveci.

Puteți lăsa recipientul plantat așa cum este sau puteți termina afișajul cu un mulci de pietriș, pietricele sau scoici care păstrează umezeala. Ridicați recipientul de pe sol pentru a asigura un drenaj bun, de exemplu, așezându-l pe pietricele mari, cărămizi sau picioare de oală special create.

Îngrijirea

Ierburile diferite au nevoi de udare diferite. Ierburile cu frunze cărnoase, cum ar fi patrunjelul și busuiocul, au nevoie de udare regulată, în timp ce plantele aromatice tolerante la secetă, cu frunze mai mici, cum ar fi rozmarinul sau cimbru, au nevoie de puțină apă odată ce s-au prins. Udați-vă ierburile cu un îngrășământ lichid organic la fiecare câteva săptămâni în timpul sezonului de creștere, pentru a le încuraja să producă din ce în ce mai multe frunze pe care să le culegeți.

Nu uitați să vă rupeţi frunzele ierburilor în mod regulat. Culesul regulat va stimula plantele să producă mai mulți lăstari, păstrați-vă într-o cantitate constantă de ierburi proaspete delicioase!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro