Cum să colectaţi apa de ploaie 

Indiferent unde locuiesc, toţi grădinarii se supun capriciilor vremii. De-a lungul timpului, mulţi dintre ei au învăţat să mai netezească din asperităţile climei şi au apelat la fel de fel de trucuri.

Unul dintre cele mai de temut capricii ale vremii este fără îndoială seceta. Verile calde și perioadele lungi de cer senin, i-au învățat pe acești grădinari vadă în apă o resursă preţioasă. Şi este cu atât mai preţioasă cu cât locuim în zone în care apa curentă….costă!

Dar poate cel mai important lucru este acela că plantele noastre sunt înnebunite după ea! Prin urmare, are sens să colectăm o parte din această resursă naturală pentru a fi utilizată oricând în grădină. Chiar și în zonele cu precipitații anuale scăzute, este surprinzător cât de multă apă se poate colecta cu ajutorul unei suprafeţe a acoperișului!

Cel mai simplu mod de a colecta apa de ploaie este să folosim un butoi de ploaie. Acesta poate fi montate pentru a intercepta o scurgere de pe acoperiș.

Dacă aveţi loc, nu vă opriţi doar la un butoi. Puteţi lega 2 sau 3 între ele pentru ca, atunci când unul îşi atinge capacitatea, apa se va revărsa în următorul.

Puteţi colecta apa de ploaie şi direct, dar pentru acest lucru va trebui să acoperiţi butoiul cu o plasă de umbră cu ochiuri fine pentru a reduce contaminarea şi va împiedica insectele să se reproducă în ea și să împiedice popularea cu alge verzi. Acoperirea butoaielor este esenţială şi în casele în care locuiesc copii mici.

Ca un ultim pas, dacă nu aveţi un butoi dotat complet, puteţi cumpăra un kit de robinet care să se potrivească la baza containerului a vă ajuta să extrageţi apa colectată.

Folosind apa de ploaie

Dacă folosiţi o cantitate mare de apă pentru udarea grădinii, apa de ploaie se poate epuiza rapid. Nu vă rămâne decât să folosiţi butoaie de capacitate mai mare sau o salbă de butoaie legate între ele. O soluţie profesionistă este îngroparea unor rezervoare mari în grădină care să vă ofere o resursă aproape infinită de apă.

Mult succes!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »