Cum creștem lemnul dulce

Lemnul dulce este una dintre cele mai remarcabile plante medicinale și o putem cultiva chiar în grădina noastră!

Rădăcina de lemn dulce a fost folosită de mii de ani pentru efectele ei excelente pentru sănătate: egiptenii antici o foloseau pentru a suprima setea în timpul luptei, chinezii o foloseau pentru a trata problemele digestive, ale pielii și respiratorii.

În zilele noastre lemnul dulce este utilizat cu succes pentru sănătatea căilor respiratorii, a stomacului și sistemului digestiv, a pielii și a articulațiilor. Cel mai des este folosit pentru efectele sale excelente asupra tractului respirator și ameliorarea afecțiunilor respiratorii.

Cum se cultivă

Lemnul dulce provine din regiunile sudice și, de aceea, are nevoie de căldură și de absența vânturilor puternice. Se simte bine pe solurile lutoase, dar care au și nisip care nu lasă apa să stagneze.

Lemnul dulce poate fi cultivat în mai multe feluri: prin semănare direct în pământ, prin plantare de răsad, prin rizomi şi stoloni sau prin despărțirea tufelor bătrâne.

Lemnului dulce îi plac mult apa și soare. Evitați locurile cu vânt și zonele de îngheț. De asemenea, solul nisipos este o necesitate. Dacă solul este unul greu, pregătiți-l înainte de plantare. Săpați o groapă de cel puțin două ori mai mare, umpleți-o cu compost și acoperiți-o.

Planta nu va avea nevoie prea des de îngrășământ, dar va aprecia mulcirea ocazională pentru a ajuta la îndepărtarea buruienilor și la reținerea umidității, oferind în același timp nutrienți suplimentari.

Ca și dăunători, limacșii, omizile și acarienii pot fi o problemă, iar plantele pot suferi de mucegai. În rest, lemnul dulce este destul de rezistent și nu va pune mari probleme de creștere.

Dacă vă doriți o tufă de lemn dulce în grădină, trebuie să știți că nu crește deloc repede. Practic, atunci când toate condițiile sunt îndeplinite, tufa de lemn dulce va putea fi culeasă după cca 3 ani!

Dar beneficiile și satisfacția sunt garantate, așa că vă îndemnâm să încercați să creșteți o tufă de Glycyrrhiza Glabra!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro