Cum alegem mănușile de grădinărit

Grădinăritul este o ocupație din ce în ce mai iubită în ultimii ani și mii de oameni găsesc grădinăritul ca fiind relaxant și reconfortant.

În cazul grădinăritului, ca de altfel în cazul oricărui hobby, este important să aveți instrumentele potrivite pentru ca lucrurile să iasă așa cum vă doriți. Știm că vă concentrați pe alegerea celor mai bune unelte, dar nu uitați un element de bază: mânușile de grădinărit!

Deși mulți oameni aleg să renunțe la mănușile de grădinărit pentru că vor să simtă mai bine solul, noi vă recomandăm să nu grădinăriți fără mânuși. Și asta pentru că o pereche bună este esențială și vă permite să realizați mai multe în grădină. Nu numai că vă ține mâinile curate, dar le ferește de spini, tăieturi și contactul cu pesticide.

Ce sunt mănușile de grădinărit?

Mănușile de grădinărit sunt mănuși special concepute pentru a vă ajuta să realizați în siguranță o varietate de sarcini de grădină.

Mănușile fac mai mult decât menținerea mâinilor curate. Vă ajută să vă protejați mâinile de mușcăturile de insecte, previn uscarea pielii, asigură o mai bună aderență la manipularea instrumentelor și  împiedică pesticidele să intre în contact cu pielea.

Tipuri de mănuși de grădinărit

Există patru mari tipuri de mânuși: mănuși tradiționale de grădinărit, din piele, din bumbac și din cauciuc

Mănuși tradiționale de grădină – Acestea sunt mănușile de grădinărit pe care le veți găsi în toate centrele de grădină și sunt fabricate de obicei dintr-un material impermeabil, cu degetele și palmele acoperite cu cauciuc. Sunt excelente pentru sarcini generale, cum ar fi plivitul și plantarea.

Mănuși de piele – Aceste mănuși rezistente sunt utilizate în principal pentru manipularea instrumentelor care vă pot tăia sau răni mâinile în alt mod.

Mănuși de bumbac – Acest tip de mănuși de grădinărit pot fi purtate tot anul, deoarece sunt ușoare. Sunt utilizate mai ales la manipularea uneltelor care necesită o utilizare mai flexibilă a mâinilor, cum ar fi mașina de tuns iarba, dispozitivele electrice de tăiere sau ferăstrăul cu lanț.

Mănuși din cauciuc – Mănușile din cauciuc pentru grădinărit sunt excelente pentru a curăța grădina de resturi și pentru a oferi o aderență suplimentară atunci când manipulați metal și lemn.

Cum să alegi mănuși de grădinărit

Există două lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați mănuși de grădinărit. Una, sunt potrivite pentru sarcină și, în al doilea rând, vă vin bine?

Deoarece grădinăritul depinde în mare măsură de folosirea mâinilor, este destul de important să cumpărați mănuși care să vi se potrivesc… ”mânușă”! Dacă mănușile pe care le alegeți sunt prea mici, nu veți putea face mișcări complete. Dar dacă mănușile sunt prea mari, vă pot aluneca de pe mâini, vă vor încurca și pot crește riscul de a vă răni cu un instrument de grădină.

Cel mai bun mod de a vă asigura că alegeți dimensiunea potrivită este să încercați mănușile înainte de a le cumpăra.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro