Coroniţa de Crăciun

Din ce în ce mai populare, coroniţele de Crăciun au început să împodobească şi la noi uşile caselor. Conuri de pin, ramuri de conifere,  iederă, conuri de brad și crenguțe – acesta este decorul de Crăciun cel mai frumos, iar acum puteţi face singuri o coroniţă specială!

Adunaţi tot felul de accesorii care vă plac, de la fructe de pădure de iarnă, conuri de pin, salcie, pene, vâsc, panglică, bețișoare de scorțișoară, felii de portocale uscate și frunziș real sau fals.

Începeți cu un cadru circular din sârmă, o bază gata făcută sau un cerc de casă de ramuri flexibile, cum ar fi salcia plângătoare căreia i s-au îndepărtat frunzele.

Folosiți fire şi sârme de florărie pentru a strânge ramurile şi frunzişul şi a construi treptat cercul.

Lăsaţi-vă imaginaţia să zboare şi folosiţi-vă creativitatea pentru a crea coroniţe spectaculoase!

Veţi avea nevoie…

  • Un inel din spumă de florărie
  • O foarfecă ascuţită
  • O foarfece de grădină
  • Fire de florărie

 

  • Înmuiați inelul de spumă într-o găleată, lăsându-l tragă apă timp de aproximativ 10 minute. Puneţi sârmă la orice accesoriu care nu are o coadă suficient de lungă sau puternică (de exemplu conurile). Înveliţi sârma în jurul părţii de jos a conului şi lăsaţi aproximativ 10 cm de sârmă liberi.
  • Adunați materialele. Este spectaculos să folosiţi mai multe nuanţe de verde şi texturi diferite şi să le daţi accente cu materiale şi culori diferite. Tulpinile și ramurile trebuie tăiate la o lungime similară. Lungimea ideală a tulpinii este de 10 cm cu ramuri și 2 cm de tulpină curăţată.
  • Începeți să adăugați frunzișul în partea de jos a coroanei și grupați-l pentru cel mai bun efect.. Lucrați treptat în sus până când umpleți cercul cu frunziș. Fiți cu adevărat generoși, o coroană de Crăiun trebuie să fie în primul rând verde şi bogată!
  • Grupați „ingredientele” – Câte 3 capsule de semințe împreună (cum sunt cele de mac de ex), 3 crenguţe de fructe de pădure și trei tije de flori și adăugați-le în coroană. Ca și în cazul aranjării florilor, numerele impare arată cel mai bine, așa că grupați fructele de pădure și capetele de semințe în ciorchini de trei și adăugați grupuri impare la coroană.
  • Finalizați cu orice decor. Puteţi folosi câteva crenguțe de salcie, dar ați putea adăuga mai multă culoare cu flori proaspete sau cu o fundă mare din satin roșu.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro