Ce facem în grădină în luna lui Marte?

Primăvara începe să își facă simțită prezența și odată ce soarele a pus stăpânire pe grădină pentru câteva zile, încep să apară primulele, narcisele sau lalelele!

Printre primele lucruri pe care le puteți face în martie este să mulciți florile cu compost. Asta îmbunătățește structura solului, blochează umezeala și suprimă buruienile.

De asemenea, este momentul să începeți la interior și alte tipuri de răsaduri și să aveți grijă ca cele pornite mai devreme să nu se usuce sau, dimpotrivă, să fie afectate de prea multă apă. Nu uitați să repicați când plantuțele nu mai au spațiu să se dezvolte armonios.

Tot acum este momentul să puneți tuberculii de dalie înapoi în pământ, după ce i-ați ținut la iernat în loc uscat și răcoros. Îi puteți și împărți pentru a face mai multe răsaduri din care vor răsări plante de toată frumusețea pe care le puteți planta în curte în mai sau iunie.

Acum este momentul pentru a planta plantele perenee erbacee. Nu aveți de făcut decât să alegeți plantele din pepinierele care sunt pline ochi de plante care de care mai frumoase! Alegeți-le pe cele potrivite mărimii grădinii dumneavoastră și gradului de însorire.

Pentru bordurile de flori puteți planta acum ranunculus și anemone, deoarece solul s-a încălzit. Asigurați-vă că bulbii sunt înmuiați în apă peste noapte la temperatura camerei înainte de plantare. Ambele vor înflori în aproximativ trei luni, recompensându-vă cu flori frumoase pentru casa dvs.

Hortensiile vor necesita o mai multă atenție în cursul lunii martie. Îndepărtați capetele de flori moarte la începutul primăverii, tăind înapoi tulpina la prima pereche puternică și sănătoasă de muguri. Hortensiile înfloresc pe o nouă creștere, deci evitați tăierea în „lemn vechi”, deoarece acest lucru poate reduce înflorirea pentru următoarele câteva veri.

Pe măsură ce solul se încălzește, melcii își vor începe înmulțirea rapidă. Nematodele sunt o metodă simplă, organică de a-i ține la distanță – sunt disponibile online și sunt mai eficiente decât orice tratament chimic . Continuați să îndepărtați orice frunziș care se degradează sau paturile de frunze de pe straturile de flor, deoarece le oferă melcilor un loc ideal pentru a se ascunde.

Pregătiți și re-însămânțați zonele goale de gazon care au apărut peste iarnă. Este o idee bună să curățați și să protejați zone mai mari odată ce semințele au fost împrăștiate, deoarece păsările sunt înfometate acum! Dacă vremea este suficient de uscată, este posibil să vă puteți tăia peluza.

Iată ce mai puteți face în martie

  • Plantați cartofii la 30cm distanță în tranșee adânci de 15cm.
  • Semănați plantele anuale rezistente direct în sol dacă este suficient de cald.
  • Semănați plantele anuale pe jumătate rezistente în seră.
  • Semănați semințele de spanac și sfeclă roșie în aer liber.
  • Semănați mai multe legume fragede – cum ar fi roșii și ardei iute – în interior.
  • Începeți săpăturile pentru a menține buruienile anuale sub control.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro