Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în continuare nevoie de îngrijire constantă.

Iată ce trebuie să faceţi în luna iulie pentru a vă bucura de o grădină minunată!

Un gazon verde şi neted

Tundeţi gazonul – gazonul trebuie tăiat o dată pe săptămână pentru a fi mereu verde şi ordonat. Nu îl tăiaţi prea scurt deoarece va avea tendinţa să se usuce din cauza temperaturilor ridicate din mai. Lăsaţi-un pic mai mare pentru a-i proteja rădăcinile de uscăciune şi a-l ajuta să reţină umiditatea.

Udaţi gazonul – Dacă este o lună foarte caldă, încercaţi să udaţi gazonul zilnic, seara

Atenţie la buruieni – buruienile au tendinţa să crească rapid în această perioadă a anului şi se vor lupta cu iarba şi florile pentru supremaţie. Smulgeţi-le şi/ sau aplicaţi ierbicide acolo unde problema nu poate fi stăpânită.

Hrăniţi gazonul – Fertilizaţi gazonul pentru a vă bucura de el până toamna târziu.

Îndreptaţi marginile – Pentru a menţine un aspect îngrijit al gazonului, aveţi grijă la borduri şi tăiaţi iarba care iese în afară.

Lăsaţi iarba tunsă pe gazon – Puteţi lăsa pentru un timp iarba tunsă pe gazon pentru a acţiona ca un mulci şi a menţine mai multă umiditate.

Îngrijirea grădinii în iulie

Containere şi ghivece – Trebuie să aveţi grijă sporită pentru acestea în luna iulie deoarece temperaturile sunt ridicate şi pământul din acestea se usucă foarte repede. Va trebui să le udaţi regulat şi să aveţi grijă să puneţi îngrăşământ la fiecare 2-3 săptămâni.

Rupeţi florile uscate din ghivece pentru a le stimula înflorirea pe tot parcursul verii

Daţi formă gardurilor vii şi tufişurilor pentru un aspect ordonat şi pentru încurajarea creşterii.

La fel, florile uscate de trandafir trebuie îndepărtate pentru un aspect ordonat şi pentru stimularea înfloririi.

În cazul clematitelor, aceasta este luna în care trebuie să fiţi atenţi la ofilirea clematitelor, o boală care atacă aceste flori în sezonul cald. Dacă vedeţi frunze înnegrite îndepărtaţi-le cât mai repede pentru a opri răspândirea bolii.

Continuaţi să faceţi compost – adăugaţi în containerul de compost toate resturile de la tăierile de plante şi de la tunsul gazonului.

Dacă identificaţi în grădină gândacul roşu al crinului îndepărtaţi imediat orice exemplar şi căutaţi pe spatele frunzelor ouă sau larve.  Acest dăunător se hrăneşte cu frunze şi flori şi atacă un număr mare de plante.

Fructele şi legumele

Recoltați legumele – Există o mulțime de legume sunt gata acum gata pentru recoltare, precum morcovii, mazărea, cartofii, sfecla, roșiile, salata sau ridichile.

Culegeţi dovleceii  – Faceți acest lucru regulat pentru a-i încuraja să producă mai mult şi să vă bucuraţi de dovlecei vara întreagă.

Ierburile aromatice pot fi acum culese şi le puteţi usca sau pune la congelator. Dacă veţi smulge florile, veţi prelungi perioada de recoltare.

Copiliţi roşiile – Smulgeţi lăstarii subţiri de roşii pentru a permite nutrienţilor să se concentreze în fructe. De asemenea, puteţi smulge o parte din frunzele din jurul roşiilor pentru a lăsa fructul aerisit şi a preveni îmbolnăvirea.

Puneţi alte legume – În iulie puteţi planta încă sfeclă roşie, morcovi, ridichi etc. deoarece acestea pot fi plantate direct în grădină.

Răriţi fructele – Dacă pomii fructiferi sunt plini de fructe, încercaţi să răriţi fructele şi să le lăsaţi doar pe cele mai sănătoase să se coacă

 

Alte articole

Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »