Calendarul lunii iulie

Udarea, regulă de bază în iulie!

Principala regulă a udării de vară este să udăm bine și profund de fiecare dată și să lăsăm solul să se usuce între udări. Udarea profundă va permite rădăcinilor plantei să crească mai adânc, acolo unde este mai puțin probabil să se usuce. Udarea ușoară și de suprafață irosește de fapt apa, deoarece apa nu ajunge niciodată în zona rădăcinii plantei.

Încercați să udați în timpul orelor de dimineață, astfel încât frunzele să se usuce puțin înainte ca soarele fierbinte să le lovească. Udarea seara este uneori acceptabilă dacă temperaturile sunt suficient de ridicate  încât să se asigure că frunzele se usucă înainte ca temperatura să scadă noaptea. (Frunzele umede fac plantele mai sensibile la ciuperci și boli.)

Flori anuale, plante perene și bulbi

Continuați cu îndepărtarea florilor moarte a plantelor anuale pentru a încuraja înflorirea continuă.

Dacă plantele anuale s-au trecut, scoateți-le și puneți-le în grămada de compost.

Replantați acel loc cu plante anuale sau plante perene rezistente, cum ar fi Panseluțe sau Calendula.

Obțineți o a doua înflorire din plantele anuale trecute tăindu-le la jumătate și apoi fertilizându-le cu un îngrășământ lichid 5-10-10.

Crizantemele trebuie fertilizate ușor la fiecare două săptămâni. Întrerupeți ciupirea frunzelor la mijlocul lunii, astfel încât acestea să poată dezvolta muguri de flori pentru toamnă. Pentru a promova florile mari permiteți să se dezvolte doar unul sau doi lăstari principali. Îndepărtați toți mugurii laterali pe măsură ce încep să se dezvolte.

Irisul cu barbă poate fi împărțit și replantat după ce a terminat de înflorit.

Verbene, Euonymus, Pachysandra și trandafirii cățărători sunt unele dintre plantele care se vor înrădăcina destul de repede prin introducerea lor în solul cald. Fixați o secțiune a tulpinii care conține unul sau mai mulți „ochi” pe solul cultivat cu o bucată de sârmă în formă de potcoavă și acoperiți-o cu sol suplimentar. Până la sfârșitul verii, tulpina ar trebui să fie înrădăcinată suficient pentru a o separa de planta mamă și a se replanta într-o altă zonă a grădinii.

Semănați semințe de margarete englezești, clopoței, violete în grădină pentru înflorirea anului viitor.

Arbuști și copaci

Arbuștii înfloriți de vară trebuie tăiați după formă după ce au terminat înflorirea. Îndepărtați orice ramură moartă sau bolnavă.

Fertilizați arbuștii înfloriți precum rododendroni și azaleele, precum și cameliile imediat după ce au terminat înflorirea.

 

Fructe si legume

Începeți să vă bucurați de recolta fructelor, legumelor și ierburilor dvs. de casă!

Fertilizați căpșunile purtătoare de iunie după recoltare

Plantați salată pentru recoltarea continuă pe tot parcursul verii. Semănați semințele pentru culturile de sezon rece direct în strat.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »