Combate buruienile de primăvară!

Trecerea de la frig la zilele călduroase se va face în doar câteva zile și nici nu vom ști când grădina noastră va fi plină de flori, verdeață și….buruieni!

Niciun grădinar nu își dorește ca grădina lui să fie invadată de buruieni, iar primele măsuri trebuie luate încă de la începutul primăverii. Dacă începeți din timp, controlul buruienilor va fi mult mai ușor decât credeți! Și, ca să vă mai aducem un argument în favoarea plivitului, se spune că această operațiune are efect terapeutic!

Există multe metode de control al buruienilor, unele pe căi naturale, dat și unele care apelează la substanțe chimice.

Tipuri de buruieni

Buruienile pot fi clasificate fie ca buruieni anuale, fie ca buruieni perene. Buruienile anuale au cicluri de un an care se termină cu semințele pentru generația următoare. Ele pot fi îndepărtate folosind mâinile sau o sapă. Buruienile anuale comune sunt extrem de numeroase și includ și:

Ciumăfaia: se găsește mai ales la marinile straturilor

Hrișcă urcătoare: găsită în straturi, lângă garduri și structuri

Ardeiul broaștei: se găsește în granițe

Buruienile perene au cicluri de viață mai lungi de un an. Acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul erbicidelor care se aplică cel mai bine primăvara, într-o zi fără vânt. Buruienile perene pot și scoase din pământ, dar trebuie să vă asigurați că îndepărtați complet rădăcina ceea ce nu este foarte ușor. Buruienile perene comune includ:

Păpădie: peluze, margini și poteci.

Zorele:  gard viu: arbuști mlaștini în margini.

Troscot japonez: bordurile straturilor

Unde cresc buruienile?

Peste tot! Ele pot crește într-o mulțime de locuri și, în funcție de locul în care cresc, determină modul în care trebuie îndepărtate și ținute sub control.

Borduri

Peticele goale de sol de la marginea straturilor sunt probabil unul dintre cele mai comune locuri care pot fi invadate de buruieni anuale și perene. Prin urmare, acolo unde este posibil, încercați să umpleți toate golurile cu plante pentru a îngreuna apariția buruienilor. Alternativ, puteți mulci solul gol cu ​​un strat gros de așchii de coajă sau gunoi de grajd primăvara pentru a preveni creșterea buruienilor. Buruienile anuale pot fi îndepărtate din marginile straturilor cu sapa sau săpăliga. Vârfurile rădăcinilor trebuie să fie rupte, astfel încât acestea să nu aibă șansa de a se răspândi.

Alei și terase

Buruienile pot apărea și pe poteci și terase. Dacă apar, le puteți îndepărta cu un cuțit sau o perie specială de pavaj pentru a le îndepărta din golurile dintre plăci. Alternativ, puteți utiliza un produs chimic și cel mai bine este să îl folosiți primăvara. Utilizarea unei substanțe chimice este și asigură, de asemenea, că uciderea buruienilor.

Peluze

Buruienile comune ale gazonului includ păpădiile, margaretele și iarba anuală de luncă. Pentru a le preveni, este important să aveți grijă de gazon  și să îl mențineți sănătos. Aceasta include aerisirea și greblarea gazonului anual pentru a îmbunătăți drenajul și pentru a îndepărta resturile.

Dacă se întâmplă să aveți buruieni în gazon, le puteți trata cu un erbicid pentru gazon. Este important să folosiți unul specific pentru gazon pentru că altfel vă veți ucide iarba. Primăvara este un moment propice pentru aplicarea erbicidului.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro