Beneficiile grădinii în pandemie

Un studiu britanic a demonstrat că balcoanele și grădinile au ajutat la menținerea unei stări de spirit bune în timpul izolării din cauza pandemiei de coronavirus.

Dacă mai trebuia confirmat, iată că anul pandemiei a pus din nou un valoare ceea ce se știa de zeci de ani, că spațiile verzi au un impact pozitiv asupra sănătății noastre fizice și psihice.

Un studiu desfășurat în Regatul Unit al Marii Britanii, de către Royal Horticultural Society, pe un eșantion de 2000 de persoane a arătat că 7 din 10 persoane au declarat că grădina a avut un impact pozitiv asupra sănătății mintale.

Și prin grădină ne referim la orice activitate care a implicat scoaterea buruienilor, tunderea gazonului, udarea sau îngrijirea florilor. În plus, 60% dintre cei intervievați au declarat că sănătatea lor fizică a avut de câștigat în urma acestor activități.

Interesant este faptul că procentul de apreciere a crescut în directă concordanță cu mărimea grădini: 59% dintre persoanele cu un spațiu de 10 metri pătrați sau mai puțin au simțit grădina a contribuit la sănătatea mintală în timpul pandemiei, comparativ cu 72% dintre persoanele cu 11-50 metri pătrați și 79% cu 301mp și mai mult. Cu toate acestea, indiferent de suprafață, peste jumătate dintre respondenți au declarat că își vor aprecia mai mult grădina în viitor și 57% își apreciază grădinile acum mai mult decât înainte de blocare. Dintre cei care nu au spațiu exterior, 67% spun că l-ar adăuga la lista dorințelor la următoarea mutare acasă.

Plantele de apartament s-au dovedit a fi și ele apreciate, 34% dintre proprietari spunând că le apreciază mult mai mult acum, mai ales în momentele de izolare. Plantele de apartament și micile grădini de balcon s-au dovedit a fi un plus valoros pentru majoritatea celor care locuiesc în apartamente.

De ce grădina ajută

În primul rând pentru că petrecem timp în directă relație cu natura și ne mișcăm în aer liber. Dar poate ceea ce ajută cel mai mult este perspectiva pe care ne-o dă grădina. Plantăm o sămânță și vedem cum din ea răsare o plantă, vedem cum viața își găsește modul ei de a merge mai departe indiferent de ce se întâmplă. Vedem cum păsările continuă să vină în grădină, cum pomii fac fructe, cum râmele își caută locul prin pământ. Simțim cu adevărat viața și asta ne ancorează în realitate și ne ajută să ne vindecăm sufletele.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro