Aveți umbră? Alegeți bulbii potriviți!

Primăvara ne dorim o grădină ca în povești, plină de flori colorate. Dar, din păcate, jumătate din grădina noastră este aproape mereu în umbră. Ce este de făcut?

Nu avem cum să forțăm soarele să bată în locurile umbroase, dar putem planta flori care se descurcă bine în umbră.

Unii dintre cei mai buni bulbi care înfloresc la umbră:

  • ghiocei
  • crocus
  • lalele timpurii
  • narcise miniaturale
  • scilla
  • leucojum
  • chinodoxia
  • lăcrămioare

Plantarea în masă a unui singur soi la umbră lasă o impresie puternică! Sau plantați mai multe soiuri într-un recipient pentru a vă bucura de straturi uluitoare de culoare care vor apărea în valuri: plantați bulbi de lalele la cel mai adânc nivel, apoi narcise sau narcise în miniatură, iar pentru stratul superior, adăugați apoi ghiocei sau crocusuri. .

Cum să plantezi bulbi pentru zonele umbrite?

Pe măsură ce iarna se apropie de sfârșit, creșterea de primăvară este în mod natural încetinită și rară, așa că atunci când plantați în zone umbrite, grupați bulbii împreună pentru cel mai bun efect. Bulbii oferă cea mai bună expunere atunci când sunt plantați în sol bine drenat și fertil, dar vor crește aproape oriunde.

Mulți bulbi se naturalizează bine și arată fabulos plantați în peluze și pajiști sau sub copaci; odată ce s-au prins, vor înflori an de an pentru a-și lua rămas bun de la iarnă cu un covor de flori! Atunci când sunt plantați într-un pat de flori, bulbii pentru umbră parțială sunt partenerii perfecți pentru plantele perene care înfloresc pe măsură ce florile bulbilor se estompează și frunzele lor mor. Încercați să combinați narcisele cu crețișoara sau lalelele cu petunii sau impatiens.

Cumpărarea celor mai bune becuri pentru umbră

Pentru cea mai bună afișare, becurile pentru zonele umbrite ar trebui să fie mari, sănătoase și să se simtă grele pentru dimensiunea lor. Toți bulbii noștri sunt cultivați cu experiență în Țările de Jos, centrul mondial pentru cultivarea bulbilor de flori, unde clima blândă, solul argilos și generațiile de experiență se combină pentru a crea mediul ideal pentru bulbi de calitate superioară.

Bulbii tăi pentru umbră vă sunt expediați în toamnă în stare perfectă, gata de plantare. Cu sistemul nostru de preț cu ridicata, cu cât cumpărați mai multe becuri, cu atât sunt mai ieftine: reducerile noastre și ofertele de primire devreme fac becurile noastre pentru umbră și mai accesibile.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro