Avantajele cultivării unei grădini de legume

Nu există nicio comparație între gustul unei roșii proaspete de grădină și una cumpărată de la supermarket! O roșie zemoasă și plină de savoare nu are cum să se compara cu una tare și fără gust!

Sistemul lanțurilor de supermarketuri implică de obicei cultivarea legumelor la sute de kilometri distanță și transportul lor timp de câteva zile. Asta înseamnă că sunt culese înainte de coacere și pompate cu substanțe conservante pentru a rezista la transport și a se menține ”proaspete” câteva zile pe raft. Toate acestea impactează grav calitatea legumelor!

Deși cultivarea propriilor legume poate părea copleșitoare pentru unii, este de fapt mult mai simplă decât pare. Chiar dacă nu aveți o curte, vă recomandăm să începeți o grădină interioară sau chiar o grădină interioară cu plante pe pervaz. Veți fi uimit de câte roșii sau ardei puteți crește dintr-un ghiveci!

Dacă încă nu sunteți convins, luați în considerare aceste beneficii ale grădinăritului:

Vă veți îmbunătăți sănătatea – Consumul de fructe și legume proaspete este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține sănătos. Când alegeți legume din grădina dvs., conținutul de vitamine va fi la maxim. De asemenea, reduceți riscul de a mânca legume care conțin substanțe chimice nocive – pentru că știți exact ce mâncați!  În plus, implicarea copiilor în procesul de grădinărit îi va atrage către consumul de legume.

Economisiți bani – Unul dintre beneficiile savurării legumelor de grădină este factura lunară redusă pentru alimente. Puteți cultiva legume organice pentru o fracțiune din costul în magazine.

Vă mișcați mai mult în aer liber – Grădinăritul este o activitate fizică și extragerea buruienilor, plantarea și săparea pot arde până la 400 de calorii pe oră. Grădinăritul este, de asemenea, un relaxare mentală excelentă!

Medicament anti-stres natural – A fi în aer liber și la soare poate îmbunătăți starea de spirit și te poate face să te simți întinerit și, în general, fericit. Cultivarea propriilor produse oferă, de asemenea, un sentiment de împlinire și realizare cum nu ați mai avut demult!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro