August: tips and tricks!

Luna august în grădină poate fi o provocare atât pentru grădinari, cât și pentru plante.

  1. Scoateți buruienile imediat ce le observați, înainte ca acestea să facă semințe care să se răspândească în toată grădina! Acest lucru va ajuta la reducerea buruienilor care iernează și care pot face ravagii anul viitor.
  2. Îndepărtați florile moarte. Multe plante vă vor mulțumi și vă vor recompensa cu și mai multe flori și vor continua să înflorească până în toamnă.

Anumite flori sunt perfecte pentru uscare, inclusiv florile de hortensie, celosia, flori de paie și ierburi ornamentale. Recoltați-le când sunt uscate, dimineața, înainte de prânz, când temperaturile sunt medii și nu este foarte cald.

Odată ce ați tăiat tulpinile, scoateți toate frunzele și îndepărtați orice parte deteriorată a florii. Păstrați-le într-un loc uscat, întunecat, cald, de preferință unul cu o circulație bună a aerului.

În funcție de tipul de floare, poate dura două până la trei săptămâni până când acestea sunt complet uscate. De asemenea, le puteți agăța cu capul în jos pentru a le usca sau într-o vază fără apă.

Odată ce se usucă complet, florile ar trebui să dureze ani de zile, deși culorile se vor estompa în timp.

  1. Tăiați și îndepărtați ramurile moarte de pe arbuști și copaci mici.
  2. Udați plantele noi (plantate în ultimele șase luni) în timpul zilelor fierbinți și uscate.

Aplicați un strat proaspăt de mulci (1 până la 2 inci grosime) după ce ați plivit buruienile. Acest lucru va ajuta solul să mențină umiditatea și să reducă viitoarele culturi de buruieni.

  1. Testați solul. Un test simplu al solului vă poate ajuta să determinați ce substanțe nutritive lipsesc și ce trebuie să adăugați (în funcție de ceea ce creșteți), în ceea ce privește modificările, pentru a vă asigura că plantele dvs. vor prospera.
  2. Comandați bulbi cu flori de primăvară precum narcisele și lalelele. Majoritatea companiilor vă vor livra la momentul potrivit din toamnă. Temperatura solului ar trebui să fie de 15 grade C sau mai rece înainte de plantare.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro