Minunatele păsări cu piept roşu sunt o delectare pentru grădinari! Nu numai că sunt buni sanitari, dar frumuseţea lor înviorează orice grădină. Iată cum să îi atrageţi iarna în grădină.
Ştiaţi că sursele de hrană pentru păsările de grădină au scăzut drastic odată cu reducerea spaţiilor verzi şi mai ales a gardurilor vii? Este mai important acum ca niciodată să încercăm să le oferim păsărilor alternative de hrană şi de adăpost.
Ce mănâncă:
- Viermi uscaţi și viermi de calciu (le plac în special pentru că sunt insectivori)
- Alimentele grase cum ar fi peletele de suet
- Amestecuri speciale pentru prihori, bogate în proteine
- Resturi de carne
- Brânză ușoară
- Biscuiți
- Fructe uscate
- Arahide (mărunțite sau zdrobite)
Hrănire şi hidratare:
Prihorii preferă să se hrănească de pe sol. Așezând o tavă mică pentru alimente plină cu mâncarea lor preferată aproape de un arbust sau copac, îi puteți încuraja să-și facă casă din grădina dumneavoastră.
În plus, alimentatoarele pentru păsări ajută din plin la supraviețuirea prihorilor în zonele urbane și suburbane.
Pentru a-i ajuta să aibă apă suficientă, asiguraţi-vă că dispuneţi de multe surse de apă în grădină.
Ca și în cazul tuturor formelor sălbatice de grădină, merită, de asemenea, să vă asigurați că grădina dvs. nu este prea curată sau ordonată – o grădină sălbatică va încuraja insectele cu care se hrănesc prihorii. De exemplu, gardurile vii de toamnă sunt bogate în fructe gustoase pentru prihori!
Adăpost:
Păsările se adună împreună în timpul zilelor foarte reci pentru a conserva căldura. Ei folosesc adesea cutiile ca adăpost, așa că cel mai bun mod de a oferi un cuib confortabil este prin punerea unei cutii adecvate. Acestea vor fi folosite ca locuri de relaxare pe timp de noapte, precum și pentru cuibărirea în timpul primăverii.
Cutii cuib ar trebui să fie plasate la cel puțin 2m de vegetație densă pentru a preveni atacurile surpriză de la pisici.