9 sfaturi pentru octombrie

Puteți face încă multe în grădină în octombrie, pornind de la aranjarea ei, la recoltare sau chiar la noi plantări!

Aveți grijă de gazon

Este important să aveți grijă de gazon prin greblarea sau perierea frunzelor de pe iarbă. Încercați să le colectați într-o pungă cu frunze, care le va transforma în mucegai pentru frunze – un balsam de sol util și versatil. De asemenea, puteți tăia iarba pentru ultima dată a anului la sfârșitul lunii octombrie. Asigurați-vă că ultima tăietură este puțin mai mare decât în ​​lunile de vară – acest lucru vă va ajuta să vă protejați gazonul de daunele cauzate de înghețul de iarnă.

Aranjați grădina

Octombrie este cu siguranță momentul pentru curățare. Serele, jgheaburile și butoaiele de apă au nevoie de curățare. Mobilierul de grădină din lemn va trebui să fie acoperit sau depozitat pentru iarnă, iar ghivecele din teracotă vor trebui aduse în interior, astfel încât să nu înghețe și să nu crape. Dacă nu aveți deja o grămadă de compost sau un coș de gunoi octombrie este un moment excelent pentru a începe unul, cu toate frunzele și tăieturile care se vor aduna în această lună!

Tăiați gardurile vii

Asigurați-vă că tăiați gardurile vii astfel încât să fie clare și ordonate pentru lunile de iarnă. Marginile drepte sunt impresionante atunci când sunt acoperite cu zăpadă în timpul iernii!

Separați plantele perene cu înflorire de primăvară

Împărțiți plantele perene erbacee, care înfloresc primăvara, pentru a asigura plante sănătoase și viguroase, care vor continua să funcționeze an de an. Cel mai bine este să faceți acest lucru într-o zi uscată, când solul nu este prea umed. Puneți unele dintre plantele nou împărțite înapoi în pământ și pe altele puneți-le în ghiveci și dăruiți-le prietenilor!

Plantați usturoiul

Usturoiul este cel mai bine plantat toamna. Plantați-l cu capetele ascuțite în sus, chiar sub suprafața solului și distanțat la 10 cm.

Plantați bulbi cu flori de primăvară

Plantează bulbii pentru a asigura un afișaj colorat la sosirea primăverii. Încercați să plantați ciorchini de cinci sau șapte bulbi din același soi printr-o margine, pentru un afișaj cu adevărat eficient, care vă va impresiona! Plantați-le la o adâncime egală cu dublul înălțimii becului.

Cultivați zambile pentru flori și parfumuri de iarnă

Plantați zambile pregătite în vaze pentru a oferi parfum în timpul iernii și un strop de culoare casei dvs. Pentru zambilele care vor înflori în perioada Crăciunului, asigurați-vă plantați a începutul lunii octombrie.

Recoltați dovlecii

Dovlecii care au fost plantați în aprilie, mai și iunie vor fi gata pentru recoltare în octombrie. Mari sau mici, fac decorațiuni distractive de Halloween și pot fi baza unor savuroase preparate dulci și sărate.

Protejați plantele și structurile de îngheț

Pregătirea este esențială înainte de sosirea înghețului, a zăpezii și a vânturilor puternice. Verificați orice structuri înalte, cum ar fi garduri, șoproane și porți pentru semne de slăbiciune și putregai în octombrie. Izolați orice recipient exterior de îngheț folosind folie cu bule sau lână și, acolo unde este posibil, mutați ghivecele într-o seră.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro