Grădina în septembrie

Simţiţi un pic de melancolie? Înseamnă că este septembrie şi simţi că vara s-a încheiat. Dar atunci când vă uitaţi la grădină, zâmbetul reapare pe faţă şi sufletul vi se umple iar de bucurie. Pentru că în septembrie grădina este mai frumoasă ca oricând!

Ca să păstraţi vie grădina şi să îi asiguraţi frumuseţea în toamnă, dar şi să o pregătiţi pentru primăvară, iată ce trebuie să faceţi în septembrie.

Planificaţi….primăvara!

Oricât de nebun ar părea să vă gândiţi la primăvară, nicicând nu este un moment mai bun decât acum. Pentru că trebuie să plănuiţi ce flori vă doriţi în grădină las primăvară şi să le plantaţi chiar acum!  Florile de primăvară sunt spectaculoase şi îmbracă grădina în culori uluitoare. Alegerile fireşti și inteligente se duc către narcise, lalele, zambile și crocus!

Udaţi plantele iubitoare de umbră

Acordați o atenție suplimentară cameliilor și rododendrilor iubitori de umbră pentru a vă asigura că rădăcinile le sunt bine udate, astfel încât mugurii de anul viitor să se dezvolte cu succes.  Nu forţaţi plantele prin fertilizare acum, ci așteptați până la perioada lor de creștere activă din primăvară. Dacă le hrăniţi acum, puteţi să forţaţi o nouă înmugurire în octombrie, noiembrie, planta devenind vulnerabilă la temperaturile mici din toamna târzie.

Curăţaţi florile

Este bine să curăţaţi plantele cu flori acum, dar nu toate. Multe flori uscate sunt pline de seminţe oferă hrană faunei sălbatice și merită păstrate pe timpul iernii.

Continuați să smulgeţi florile uscate în cazul arbuştilor și plantelor perene pentru a le menține înflorite până la primul îngheț, acordând o atenție specială daliilor și trandafirilor.  Unele flori, cum ar fi gălbenelele şi echinacea pot fi lăsate pentru a produce seminţe şi a se reproduce uşor în anul următor.

Culegeţi legumele

Sperăm că ați avut o recoltă reușită și, dacă da, continuați să recoltați fructele muncii voastre. Nu uitaţi, de asemenea, să curățați fructele putrezite de pe sol sau fructele moi rămase pe copaci, deoarece acestea pot răspândi boli. Și, în sfârșit, nu uitați să recoltați verdeţurile pentru uscare și congelare pentru a fi utilizate ulterior în rețete.

Nu opriți plantarea

Acum este momentul să plantați o varietate de plante potrivite pentru sezonul rece, cum ar fi calendula, cosmosul, panseluțele și crizantemele. Asigurați-vă că alegeți plante cultivate în containere, care nu sunt extrem de dezvoltate şi nu au rădăcinile ieşite şi amestecate în afara ghiveciului.

Îngrijiţi dovleceii

Pentru a ajuta dovlecii să se coacă de Halloween, îndepărtaţi frunzele care umbresc fructele şi ridicaţi-i de pe pământ pentru a preveni putrezirea. Un truc este să îi așezaţi pe o bucată de lemn sau pe un rest de ardezie.

Momentul pentru un container de compost

Dacă nu aveți deja un container pentru compost, vă recomandăm să construiți unul acum pentru a vă pregăti pentru potopul de frunze căzute și material vegetal uzat pe care îl veți colecta din grădina dvs. Compostul este de neînlocuit la oferirea de nutrienți valoroși în sol și acționează ca un minunat îngrășământ organic cu eliberare lentă.

Sfat: Evitați să puneți materialul vegetal bolnav sau infestat în coșul de gunoi, deoarece sporii pot ierni și reinfecta plantele în primăvară

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro