5 sfaturi pentru siguranța animalelor

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți o grădină prietenoasă și sigură pentru animalele de companie

Atenție la plantele toxice!

Alegerea plantelor netoxice pentru animale este esențială pentru ca animalul preferat să nu se otrăvească accidental. Există mai multe plante comune de grădină care sunt toxice pentru câini și/sau pisici, inclusiv azalee, rododendroni, tisa, crocusul de toamnă sau iedera engleză. Atât câinii, cât și pisicile ar trebui să evite bulbii de narcise și de lalele. De asemenea, crinii sunt toxici pentru pisici.

Atenție și la  plantele care pot crește sălbatice în grădina dvs., cum ar fi ciupercile, dintre care multe sunt toxice. Un exemplu este rădăcina de șarpe albă (Ageratina altissima) răspândită în grădini, o buruiană nocivă dăunătoare tuturor animalelor atunci când este ingerată. Ca și în cazul ciupercilor, ar trebui să îndepărtați și să aruncați imediat rădăcina șarpelui.

Atenție la plantele cu spini!

Spinii pot intra ușor în pernițele moi ale animalului de companie și îi pot cauza probleme serioase. Atenție, dacă câinele se repede cu capul înainte într-o tufă de trandafiri, ar putea suferi traumă oculară și chiar și o zgârietură minoră poate cauza daune de durată și pierderea vederii.

Atenție la mulci!

În calitate de grădinari, cunoaștem valoarea mulciului pentru a suprima buruienile și pentru a ajuta la retenția apei, dar atenție la mulciul de cacao care conține același ingredient care face ciocolata toxică pentru câinele dumnevoastră. Alegeți în schimb așchii de lemn natural, cum ar fi cedru sau pin. De asemenea, animalul poate fi sensibil la mulciul de lemn care conține coloranți.

Mare grijă la îngrășăminte și insecticide!

Folosiți și depozitați corespunzător îngrășămintele și insecticidele. Păstrați-le în recipiente sigure, etichetate. Citiți întotdeauna cu atenție eticheta înainte de a le folosi. Țineți animalele de companie departe de grădină pentru perioada de timp stabilită după aplicarea substanțelor chimice. Folosiți alternative mai sigure: fertilizați cu îngrășăminte naturale; controlați afidele și acarienii cu o pulverizare puternică de apă sau cu ulei horticol. Săpați des buruienile.

Feriți animalele de compost

Închideți bine recipientul de compost, astfel încât animalele de companie să nu poată mânca conținutul. Consumul de legume vechi ar putea fi periculos.

Scăpați de căpușe, țânțari și purici

Ierburile înalte pot adăposti insecte dăunătoare, cum ar fi căpușele. Puteți ajuta la reducerea populației lor prin îndepărtarea deșeurilor de frunze și tăierea și tăierea gazonului. Efectuați o verificare săptămânală de întreținere a țânțarilor: îndepărtați orice apă stătătoare și curățați și schimbați apa în băile de păsări.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro