5 sfaturi pentru plante sănătoase de apartament

Este adevărat că plantele de interior nu sunt atât de vitregite iarna ca suratele lor din grădină. Dar plantele de apartament știu că afară este frig și este vânt și vor necesita un tratament diferit în timpul lunilor de iarnă.

Ce trebuie să faceți:

  1. Asigurați o iluminare bună

Zilele de iarnă sunt scurte, așa că este important ca plantele de apartament să aibă cantitatea potrivită de iluminare corectă. Fără suficientă lumină, plantele de apartament vor arăta bine pentru o vreme, dar în cele din urmă vor trece prin lumina pe care au stocat-o și vor începe să sufere.

Este ușor să remediați problema. Mutați plantele într-un loc iluminat sau adăugați iluminare cu spectru complet în grădina de interior, bazată pe becuri și tuburi de neon. Plasați luminile cât mai aproape de vârful plantelor, dar nu la mai puțin de 10 cm pentru a evita arderea plantelor.

  1. Hidratați-le!

Multe plante de apartament provin din junglă și au nevoie de umiditate mărită. În timpul iernii, încălzitoarele de apartament aerul și provocă arsuri în vârful frunzelor și chiar pierderea frunzelor, în timp ce inhibă creșterea plantei. Este important să contracarăm uscăciunea din aer pentru a avea plante fericite.

Pentru a hidrata plantele de apartament, așezați-le pe tăvi de umiditate, acoperiți-le și/sau grupați-le. Plantele de apartament vor transpira, umidificându-se una pe alta. Asta înseamnă cu cât mai multe plante de apartament în grădina de interior, cu atât totul va fi mai umed. Ca într-o seră!

  1. Verificați dacă există dăunători și tratați

Adesea, iarna, dăunătorii plantelor de apartament tind să se instaleze și să înceapă să devoreze plantele. Pentru a combate acest lucru, verificați-vă plantele cu atenție săptămânal pentru dăunători. Tratați insectele cu alcool izopropilic sau săpun insecticid. Apoi clătiți dăunătorii morți de pe plantă.

  1. Grijă la udarea plantelor de apartament

Multe din plantele de apartament mor în lunile de iarnă din udării excesive. Solul rămâne umed mereu, iar plantele de apartament cedează bolilor fungice care le pun viața în pericol. Simptomele bolilor fungice includ frunze mici și noi distorsionate, plante care par să devină mai mici în ghiveciul lor și o bază de plante moale, precum și rădăcini negre mirositoare.

Udați numai atunci când partea de sus a solului s-a uscat. Dacă nu sunteți sigur, așteptați încă o zi pentru a uda. Înmuiați bine pământul plantelor când udați.

  1. Aveți încredere în plantele de apartament!

Cu puțină atenție suplimentară, plantele de apartament vor supraviețui lunilor de iarnă în grădina interioară și vor prospera!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro