5 plante pe care…nu prea trebuie le uzi!

Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc plantele de apartament, dar cam uită să le ude, atunci vă spunem care sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastră!

Sagotier japonez (Palmier Sago)

Orice plantă care există de pe vremea dinozaurilor este suficient de puternică pentru a rata o udare două! Palmierul Sago chiar are nevoie de foarte puțină apă și va avea de suferit dacă îl udăm prea mult. . Puneți palmierul într-un loc luminos și udați numai după ce solul s-a uscat. Pentru a menține palmierul Sago în formă maximă, fertilizați-l de mai multe ori în timpul primăverii și verii. Atenție! Este otrăvitor, așa că nu-l lăsați la îndemâna animalelor de companie și a copiilor mici.

Sansevieria

O adevărată plantă clasică, Sansevieria (cunoscută și sub numele de limba soacrei sau planta șarpe) prosperă în casele celor care o neglijează. Această plantă crește la lumină scăzută sau medie și poate rezista perioade lungi de timp fără apă. Este planta perfectă pentru cei care pleacă frecvent în călătorii și sunt pe drumuri perioade îndelungate. În plus, Sansevieria vine într-o varietate de forme, dimensiuni și culori care se pot adapta ușor designului oricărei camere.

Orhidee

Să recunoaștem: mulți dintre noi evită orhideele pentru că au senzația că sunt greu de crescut. Dar nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Orhideele nu sunt doar pline de flori, ci și ușor de îngrijit și de lungă durată. Orhideele preferă lumina indirectă strălucitoare și protecția împotriva conductelor de încălzire sau a ferestrelor cu curent de aer.

Picior de elefant

Planta asta ciudată dezvoltă o bază cenușie, îngroșată, care arată ca un picior de pahiderm. Această bază este cea care face din acest palmier una dintre cele mai bune plante pentru cei care nu prea își amintesc să ude plantele. Asta pentru că această tulpină îngrășată stochează de fapt apă, astfel încât planta să aibă propriul rezervor din care să își extragă apa în perioadele de secetă. Îi place lumina strălucitoare și crește încet, deci nu va acapara repede camera de zi.

Planta ZZ

Dacă sunteți în căutarea unei plante de apartament care este aproape indestructibilă, nu puteți greși cu planta ZZ. Această plantă tolerează o gamă largă de condiții de lumină și poate rămâne fără apă pentru perioade lungi de timp. În plus, Zamioculcas Zamiifolia are frunze cerate, verzi strălucitoare, menținute în sus pe tulpini rigide, cu baze îngroșate, care ajută planta să conserve apa. Este planta ideală pentru călătorii frecvenți care nu sunt suficient de prezenți în casă.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro